Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 02/01/2022
Κόκορας με τραχανά & πετιμέζι

ΚΟΚΟΡΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ & ΠΕΤΙΜΕΖΙ

 

ΥΛΙΚΑ

1 κόκορα σε μερίδες                                                               

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

50 ml πετιμέζι

120 ml κρασί

300 γρ. τραχανά ξινό

100 γρ. λιαστές ντομάτες

2 – 3 κόκκους μπαχάρι

150 γρ. χυμό ντομάτας

120 γρ. σκληρό τυρί Δανίας ARLA

ελαιόλαδο

φρέσκο θυμάρι

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τσιγαρίζουμε τον κόκορα μέχρι να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι

Ψιλοκομμένο, προσθέτουμε το κρασί, το πετιμέζι, αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ και βάζουμε τη ντομάτα, τις λιαστές, τα μπαχαρικά, προσθέτουμε νερό μέχρι να τον καλύψει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τη βάζουμε στο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο αφαιρούμε τον κόκορα και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε συνεχώς να μην μας κολλήσει μέχρι να γίνει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Στο τέλος προσθέτουμε το σκληρό τυρί Δανίας και σερβίρουμε.   

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ