ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
ΥΛΙΚΑ
6 γλυκοπατάτες κόκκινες
1 πατάτα
1 κομμάτι κολοκύθα κίτρινη
1 κ.σ. σκληρό τυρί Δανίας ARLA
1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ρόδι KALAMATA PAPADIMITRIOU
¼ φλ. ελαιόλαδο
3-4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
2 σκ. σκόρδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Οι γλυκοπατάτες στο φούρνο μπορούν να συνδυαστούν και με πατάτες ή κολοκύθα κίτρινη.
Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά. Τα πλένουμε και τα κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια ή σε μεγάλες μπουκιές.
Τα βάζουμε σε ταψί. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα σκόρδα το θυμάρι, τη κρέμα βαλσαμικού ρόδι και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο να μην βγαίνει καθόλου ο ατμός του ψησίματος. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς °C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 45΄. Ξεσκεπάζουμε το ταψί από το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15΄μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Σερβίρουμε με σκληρό τυρί Δανίας.