ΥΛΙΚΑ
100 γρ. σαλάμι αέρος με επικάλυψη παρμεζάνας IFANTIS
350 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU
Για τη γαρνιτούρα
2 κ.σ. χοντροκοπανισμένα πολύχρωμα πιπέρια
2 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο
2 κ.σ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
Για το σερβίρισμα
κράκερ
κριτσίνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μικρό τηγάνι.
- Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄-3΄ να γίνουν διάφανα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βάζουμε σε μπολ το φρέσκο τυρί.
- Προσθέτουμε το σαλάμι ψιλοκομμένο στο multi, τα σοταρισμένα κρεμμύδια, την κρέμα βαλσαμικούκαι τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Καλύτερα είναι να τα ζυμώσουμε με το χέρι.
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια τυριού και τα κυλάμε λίγα στα πιπέρια, λίγα στο φυστίκι και λίγα στο καρύδι.
- Τα σερβίρουμε με κράκερ, κριτσίνια ή φρυγανισμένη μπαγκέτα.