ΥΛΙΚΑ
6 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
6 λεπτές φέτες χοιρινή πανσέτα
1 ντομάτα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. απαλή μουστάρδα KALAMATA PAPADIMITRIOU
2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.σ. σουμάκ
λίγο φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
EKTEΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Εάν η πανσέτα είναι χοντροκομμένη, τη χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο, να πλατύνει.
Κόβουμε τα φιλέτα, σε μεγάλες λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα μυρωδικά που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ετοιμάζουμε να ψήσουμε το γύρο κοτόπουλο σε ρολό
Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο στον πάγκο εργασίας. Από πάνω βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Πρώτα απλώνουμε την πανσέτα και μετά εναλλάξ το κοτόπουλο και τη ντομάτα. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας ρολάρουμε το γύρο σε σφιχτό ρολό. Με το αλουμινόχαρτο τυλίγουμε καλά και σφίγγουμε το ρολό.
Βάζουμε το ρολό σε μία σχάρα με ένα ταψί από κάτω και το ψήνουμε στους 200° C για 1 ώρα και 15 λεπτά. Ξετυλίγουμε το γύρο.
Τον ξαναβάζουμε στη σχάρα. Αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο και ξεροψήνουμε το γύρο για 30 λεπτά.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε με τζατζίκι, ψωμάκια, σπιτικές πίτες, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και πάπρικα.