Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 26/05/2021
Σαλάτα με πενάκι λαχανικών

ΥΛΙΚΑ

400 γραµ. πενάκι λαχανικών ΗΛΙΟΣ

1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη

10 ντοματίνια

2 κ.σ. ελιές ροδέλες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με τα φύλλα τους

1 κ.σ. κάπαρη

4 φέτες φιλέτο γαλοπούλας καπνιστό IFANTIS

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι

λίγο φρέσκο θυμάρι

λίγη φρέσκη ρίγανη

 

Για τη σως φετας

1/2 φλ. γάλα ή νερό

2 κ.σ. φρέσκο τυρί κρέμα light ARLA

2 φλ. τρίμματα φέτας

λίγη φρέσκια ρίγανη

λίγο φρέσκο θυμάρι

λίγη πάπρικα γλυκιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε καλά.

Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, λίγο βαλσαμικό ξίδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα. Τα ανακατεύουμε.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε μέσα το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Ρίχνω τα τρίμματα φέτας μέσα.

Περιχύνουμε τη μακαρονοσαλάτα με την σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις φέτες γαλοπούλας καπνιστή σε κομματάκια.

 

Για τη σάλτσα τυριών

Ζεσταίνουμε το γάλα σε μικρή κατσαρόλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα το φρέσκο τυρί κρέμα και τα τρίμματα φέτας. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, την ρίγανη και το θυμάρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με πιρούνι ή με ραβδομπλέντερ, έτσι ώστε να λιώσει τελείως η φέτα και να γίνει μία λεία κρέμα τυριού.

Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε τη μακαρονοσαλάτα λίγο πριν σερβίρουμε.

 

https://www.argiro.gr/recipe/makaronosalata-me-saltsa-tyrion/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ