ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες
700 γραμμ. μανιτάρια portobello
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
3/4 φλ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένος
φρέσκια ρίγανη
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. hummus λεμόνι ΙFANTIS
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να μειώσουμε το χρόνο ψησίματος βράζουμε τις πατάτες για περίπου 10΄μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες ή μικρές μπουκιές.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C, στον αέρα.
Αποφλοιώνουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε μία στρώση πατάτες (τη μισή ποσότητα). Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε τις πατάτες με μία στρώση μανιτάρια. Στρώνουμε τις υπόλοιπες πατάτες σε άλλη μία στρώση, κρεμμύδια, σκόρδο, φρέσκια ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια σε μία στρώση.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Περιχύνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο, σφραγίζοντας καλά τις άκρες του στο χείλος του.
Ψήνουμε τις πατάτες με τα μανιτάρια στο φούρνο για 30΄ στους 200 οC, στις αντιστάσεις. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180ο C, ξεσκεπάζουμε το φαγητό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 15΄, έως ότου μαλακώσουν καλά οι πατάτες.
Σερβίρουμε με το χούμους με λεμόνι.
https://www.argiro.gr/recipe/sugklonistikes-patates-fournou-me-manitaria/