ΥΛΙΚΑ
6 μεγάλα αυγά χωρισμένα
200 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
125 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
35 γρ. κορν φλάουρ
2 κ.γ. baking powder
αλάτι
50 γρ. βούτυρο LURPAK (λιωμένο και κρύο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς °C στον αέρα. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους,
Βουτυρώνουμε και αλουμινόχαρτο σε τσέρκι 30 εκ. (ή μοιράζουμε σε δυο ταψάκια 22 εκ.)
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το baking powder και το αλάτι.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης, μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Ρίχνουμε τις βανίλιες.
Σε ένα άλλο μπολ με μίξερ χειρός, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, μέχρι να δούμε απαλές κορυφές. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε 1 λεπτό ακόμα να γυαλίσει καλά η μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στα χτυπημένα αυγά. Προσθέτουμε τα στερεά κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε απαλά. Τέλος, ρίχνουμε το βούτυρο. Αναδιπλώνουμε με σπάτουλα και βάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
Αφήνουμε να σταθεί το παντεσπάνι στη φόρμα για 10 λεπτά κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα, για να κρυώσει καλά.
https://www.argiro.gr/recipe/pantespani/