ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
¼ φλ. φρυγανιά
2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένο
1 φλ. μαυροδάφνη
1 αυγό
1 κ.γ. κύμινο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γέμιση
100 γρ. φέτα
50 γρ. σκληρό τυρί Δανίας ARLA
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για τη σάλτσα
500 γρ. ντομάτες τριμμένες
¼ φλ. ελαιόλαδο
1 πρέζα κύμινο
1 πρέζα ζάχαρη
νερό
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια σε μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Αν τ’ αφήσουμε να σταθούν για λίγο στο ψυγείο θα γίνουν τέλεια.
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
Πλάθουμε πλατιά σουτζουκάκια και βάζουμε λίγη γέμιση μ’ ένα κουταλάκι. Κλείνουμε τριγύρω. Αν κολλάει ο κιμάς στα χέρια βουτάμε τις παλάμες στη μαυροδάφνη και συνεχίζουμε το πλάσιμο.
Τα ροδίζουμε για λίγα λεπτά στο τηγάνι.
Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε κατσαρόλα και βράζουμε για 10΄-15΄ μέχρι να δέσει. Αφού βράσει και δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια και τ’ αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις για 10΄.