Γειτονιές στο Πιάτο | Ρουφ - 01/10/2023
Σολομός με φρέσκα μυρωδικά λιαστή ντομάτα και κάπαρι

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΛΙΑΣΤΗ ΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ

 

Υλικά

1 φιλέτο σολομού

50 ml ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια φρέσκα

1 σκελίδα σκόρδο

½ κρεμμύδι λευκό

½ φινόκιο

80 γρ κάπαρη

1 τομάτα λιαστή

ανθό αλατιού

πιπέρι

1 κ.γ. τζίντζερ

½ ματσάκι μάραθο

½ ματσάκι άνηθος

½ ματσάκι μυρώνια

2 κ.σ. λεμόνι

100 ml κρασί λευκό

150 γρ. λάπαθα

 

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε μέσα τα κομμένα λαχανικά μας για να τα σοτάρουμε. Ρίχνουμε μέσα τη κάππαρη, και τη λιαστή ντομάτα και αλατίζουμε με ανθό αλατιού. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, για αρχή πιπέρι και πιπερόριζα.

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι. Σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και λευκό κρασί. Μέσα στον αρωματικό ζωμό που δημιουργήσαμε θα τοποθετήσουμε το φιλέτο σολομού για να μαγειρευτεί.

Μαγειρεύουμε το σολομό για 4-5 λεπτά ενώ δεν ξεχνάμε να τον γυρίζουμε από όλες τις πλευρές. 1-2 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά θα βάλουμε στο τηγάνι τα φρέσκα λάπαθα. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ