Γειτονιές στο Πιάτο | Ρουφ - 01/10/2023
Γαρίδες σαγανάκι με σπανάκι και φέτα

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

 

Υλικά

50 ml ελαιόλαδο

1 κ.σ. τομάτα πελτέ

½ κρεμμύδι λευκό

1 σκελίδα σκόρδο

½ κρεμμύδι φρέσκο

ανθός αλατιού

½ ματσάκι μαϊντανό

10 γαρίδες καθαρισμένες

50 ml ούζο

1 λεμόνι ξύσμα

1 κ.σ. λεμόνι χυμό

1 τομάτα

1 πιπεριά Φλωρίνης

150 γρ. σπανάκι baby

πιπέρι

1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

150 γρ. φέτα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και αρχικά «καίμε» τον πελτέ ντομάτας για να σπάσει σε μικρά κομμάτια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε μέσα κομμάτια από φρέσκο κρεμμύδι και αλατίζουμε με αλάτι χοντρό. Ψιλοκόβουμε φρέσκο μαϊντανό και το ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά μας για να σοταριστεί. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες.

Μόλις οι γαρίδες αλλάξουν χρώμα σβήνουμε με ούζο και μαγειρεύουμε στη «φωτιά», αφήνουμε την αλκοόλη να καεί για να πέσει η ένταση της φωτιάς. Προσθέτουμε στο φαγητό μας χυμό από λεμόνι, φρέσκια ντομάτα, πιπεριά Φλωρίνης, το σπανάκι πασπαλίζουμε με ξύσμα από λεμόνι προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και αφήνουμε για 6-7 λεπτά ακόμη να μαγειρευτεί.

Τέλος, τρίβουμε τη φέτα για έξτρα φρεσκάδα και γεύση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ