Χαμάς: Προετοιμαζόμασταν για επιχείρηση στο Ισραήλ από το 2022 – Απειλή προς IDF: «Ετοιμαστείτε για απώλειες»

"Δημιούργησαμε μια ψευδαίσθηση ουδετερότητας για να μην γνωρίζει ο 'εχθρός' την επικείμενη επιχείρησή μας" -  "H Χαμάς έτοιμη για οποιοδήποτε σενάριο, και για χερσαία εισβολή"

Ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, ο οποίος είναι γνωστός ως Αμπού Ομπέιντα, υποστήριξε σε ομιλία του ότι η τρομοκρατική οργάνωση ξεκίνησε τις προετοιμασίες για την αιφνιδιαστική επίθεση του περασμένου Σαββάτου από το 2022.

Ανέφερε ότι σκόπιμα απέκρυψαν τις προθέσεις τους, απέφυγαν να σχολιάζουν διάφορα περιστατικά, παρέκαμψαν τις αντιπαραθέσεις μεταξύ φατριών της Γάζας και Ισραήλ,  και δημιούργησαν μια ψευδαίσθηση ουδετερότητας για να μην γνωρίζει ο «εχθρός» την επικείμενη επιχείρησή τους. 

«Αυτή η στρατηγική ήταν τρομερά επιτυχημένη, και το Ισραήλ, στην τρέχουσα στρατιωτική του εκστρατεία, καταφεύγει σε δολοφονίες και αιματοχυσία για να καλύψει τις αποτυχίες του αντί να προβεί σε σωστή αξιολόγηση» δήλωσεδ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ενόψει της επιχείρησης η Χαμάς κατάφερε να στρατολογήσει κρυφά 4.500 μαχητές. Υποστήριξε ότι η χερσαία εισβολή στο Ισραήλ περιελάμβανε κυβερνοπόλεμο, εκτός από την εκτόξευση χιλιάδων ρουκετών και την απενεργοποίηση στρατιωτικών καμερών. 

«Προσφέραμε άμυνα για όλους τους μαχητές μας και αποκρύψαμε με επιτυχία ολόκληρο το σχέδιο, συμπεριλαμβανομένης της κινητοποίησης πόρων και της απόκτησης των απαραίτητων πόρων», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι η Χαμάς είναι έτοιμη για οποιοδήποτε σενάριο, συμπεριλαμβανομένης της χερσαίας εισβολής, και προειδοποίησε πως «εάν το Ισραήλ αναλάβει τέτοια δράση, θα λάβουμε νέα μέτρα που θα οδηγήσουν σε σημαντικές απώλειες για τον εχθρό».

Απευθύνθηκε δε, στους ομήρους λέγοντας: «Έχουμε αρκετά διαπραγματευτικά χαρτιά για να ασκήσουμε πίεση για την απελευθέρωσή σας».
 

Πηγή: skai.gr