Eπικεφαλής IDF: Θα χτυπήσουμε αδιάκοπα και με όλη την ισχύ μας τη Χαμάς στη Γάζα - Πρώτη δήλωση μετά την εισβολή του Σαββάτου

Ο Χέρζι Χαλέβι παραδέχθηκε λάθη στη διοίκηση της κρίσης και ότι δεν κατάφεραν να σταματήσουν την επίθεση - Ο ισραηλινός στρατός έχει ρίξει ήδη περίπου 6.000 βόμβες βάρους 4.000 τόνων - Πιο κοντά στην έναρξη της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα

Με τη χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας να φαίνεται ότι είναι θέμα ωρών, ο αρχηγός του επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) αντιστράτηγος Χέρζι Χαλέβι διεμήνυσε την Πέμπτη ότι ο ισραηλινός στρατός θα χτυπήσει τη Γάζα αδιάκοπα, και με όλη του την ισχύ, στην πρώτη του ζωντανή συνέντευξη Τύπου μετά την εισβολή της Χαμάς το περασμένο Σάββατο. 

Ο Χαλέβι είπε ότι «θα χτυπήσουμε σκληρά και θα κομματιάσουμε τους ηγέτες της Γάζας». 
 


«Όποιος αφεθεί επικεφαλής θα καταλάβει πολύ καλά ότι δεν κάνεις τέτοια πράγματα στο κράτος του Ισραήλ» δήλωσε δε ο επικεφαλής των IDF. 

Αναφερόμενος δε στον αρχηγό της Χαμάς στη Γάζα, Γιάχια Σινγουάρ, είπε ότι «αυτή η αποτρόπαια επίθεση αποφασίστηκε από τον Γιάχια Σινγουάρ, τον ‘’ηγεμόνα’’ στη Γάζα, κάτι που καθιστά τον ίδιο και όλα τα όργανά του υπό αυτόν νεκρούς». 

Ο Χαλέβι ξεκαθάρισε ότι η επιχείρηση στη Γάζα «θα πάρει χρόνο και θα απαιτήσει ψυχραιμία, αλλά είναι καλό που η συνοχή και η αδελφοσύνη μας έχουν ενισχυθεί». 

Halevi

Χέρζι Χαλέβι (Κ)

«Θα δώσουμε ένα αιώνιο χτύπημα»

«Θα δώσουμε ένα αιώνιο χτύπημα στους εχθρούς μας, αυτή είναι η αποστολή μας και είμαστε αποφασισμένοι να την πετύχουμε» ανέφερε. 

Σχολιάζοντας την αμφισβήτηση που αντιμετωπίζει ο ισραηλινός στρατός στην κοινή γνώμη μετά την εισβολή της Χαμάς, ο αρχηγός των IDF παραδέχθηκε ότι: «έχουμε ένα (κοινωνικό) συμβόλαιο για την προστασία των Ισραηλινών, το οποίο είχε σκαμπανεβάσματα, και αυτή τη φορά βρισκόμαστε σε χαμηλό σημείο και πληρώσαμε βαρύ τίμημα».

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έχει ρίξει μέχρι στιγμής περίπου 6.000 βόμβες βάρους 4.000 τόνων στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας από την επίθεση της Χαμάς το Σάββατο.

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή την έκτη μέρα του πολέμου, με τους νεκρούς να υπερβαίνουν ήδη τους 2.700 και στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, ενώ οι τραυματίες είναι πάνω από 9.000.

Ανακοινώνοντας την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης το βράδυ της Τετάρτης, με τον επικεφαλής του κεντρώου αντιπολιτευόμενου κόμματος «Εθνική Ενότητα» Μπένι Γκαντζ στο πλευρό του, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου επισήμανε πως «παραμερίζουμε όλες τις διαφορές μας για να πολεμήσουμε έναν εχθρό χειρότερο από το Ισλαμικό Κράτος». 

IDF

Συναγερμός στη Συρία

Συναγερμός σήμανε στη Συρία το απόγευμα της Πέμπτης, με τα αεροδρόμια στις πόλεις της Δαμασκού και του Χαλεπιού να κλείνουν ως αποτέλεσμα ισραηλινής επίθεσης που επιβεβαίωσαν οι IDF. 

Οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστησαν ζημιές από τις επιθέσεις.

Το τοπικό μέσο Sham FM δήλωσε ότι η συριακή αεράμυνα ενεργοποιήθηκε ως απάντηση και στις δύο επιθέσεις. Πρόσθεσε ότι υπήρξαν ζημιές αλλά όχι θύματα στο αεροδρόμιο του Χαλεπιού, αλλά δεν έδωσε καμία πληροφορία σχετικά με τον αντίκτυπο της επίθεσης στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.

φήνουμε κάθε άλλη σκέψη στην άκρη… Η μοίρα της χώρας μας κρέμεται από μια κλωστή» δήλωσε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε έκτακτο διάγγελμά του μετά την απόφαση για συγκρότηση κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης. 

IDF

Πηγή: skai.gr