ΚΑΙΡΟΣ

Έκκληση του Ερυθρού Σταυρού στο Ισραήλ: Η επίθεση της Χαμάς δεν δικαιολογεί την καταστροφή της Γάζας - Βίντεο

H ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού

Έκκληση του Ερυθρού Σταυρού στο Ισραήλ

Δραματική έκκληση για την ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα απηύθυνε στο Ισραήλ η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, αναρτώντας σχετικό βίντεο.

Η φονική επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο Ισραήλ δεν δικαιολογεί την καταστροφή της Γάζας, επισήμανε σήμερα Παρασκευή η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

"Τίποτε δεν δικαιολογεί τις φρικτές επιθέσεις των οποίων το Ισραήλ ήταν θύμα το περασμένο Σαββατοκύριακο" αλλά "οι επιθέσεις αυτές δεν μπορούν σε ανταπόδοση να δικαιολογήσουν την απεριόριστη καταστροφή της Γάζας", ανακοίνωσε η ΔΕΕΣ, την ώρα που το Ισραήλ ετοιμάζει πιθανή επίθεση στο έδαφος αυτό, αντιδρώντας έτσι στην αιματηρή επίθεση της Χαμάς.

«Χιλιάδες κτίρια έχουν καταστραφεί. Οι μαζικές απώλειες δεν μοιάζουν με τίποτα που έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια. Το ιατρικό σύστημα έχει γονατίσει. Ενώ η Γάζα χάνει ρεύμα, τα νοσοκομεία χάνουν ρεύμα. Το νερό δεν μπορεί να αντληθεί. Πιθανόν να πλημμυρίσουν τα συστήματα αποχέτευσης. Οι άνθρωποι δεν έχουν πού αλλού να πάνε» τονίζει η Οργάνωση σε βίντεο που ανήρτησε. 

Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκονται τουλάχιστον 1 εκατ. άμαχοι στη Γάζα, καθώς ο ισραηλινός στρατός (IDF) έριξε σήμερα Παρασκευή φυλλάδια στα οποία ζητεί από τους κατοίκους να φύγουν «αμέσως» προς τον νότο, τη στιγμή που η Χαμάς τους ζητά να παραμείνουν στα σπίτια τους. 

Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε από τους Παλαιστίνιους αμάχους να μετακινηθούν νότια, ενόψει της χερσαίας εισβολής που εγκυμονεί τον κίνδυνο για πολλές απώλειες.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr