Πούτιν: Η πολιορκία της Γάζας από το Ισραήλ θυμίζει την πολιορκία του Λένινγκραντ από τους Ναζί

Ο Πούτιν ξεκαθάρισε ακόμα ότι η περιοχή του Καραμπάχ «έγινε αμετάκλητα μέρος του Αζερμπαϊτζάν πέρυσι μετά την αναγνώριση αυτού του καθεστώτος από την Αρμενία»

Υπαινιγμούς ότι τα όπλα που δίνονται στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία μπορεί να καταλήγουν στη Χαμάς, μέσω μαύρης αγοράς, άφησε την Παρασκευή ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι «αμφιβάλλει ότι η Ουκρανία παραδίδει όπλα στη Χαμάς», αλλά πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα όπλα που παρέχονται στην Ουκρανία πηγαίνουν στη μαύρη αγορά». 

«Το Ισραήλ δέχτηκε βάναυση επίθεση, αλλά μια διευθέτηση θα είναι δυνατή μόνο μέσω της δημιουργίας μιας ανεξάρτητης Παλαιστίνης με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ» σημείωσε ο Πούτιν στη σύνοδο κορυφής της ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών).

«Στόχος των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να είναι η εφαρμογή της φόρμουλας των δύο κρατών των Ηνωμένων Εθνών, η οποία συνεπάγεται τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, που θα συνυπάρχει σε ειρήνη και ασφάλεια με το Ισραήλ, το οποίο, φυσικά, όπως εμείς έχει δει, έχει δεχτεί επίθεση άνευ προηγουμένου βαρβαρότητας. Φυσικά, έχει το δικαίωμα να αμυνθεί. Έχει το δικαίωμα να εξασφαλίσει την ειρηνική ύπαρξή του», είπε ο Πούτιν, τονίζοντας ότι «είναι ζωτικής σημασίας να εργαστούμε για την επίλυση αυτού του ζητήματος με ειρηνικά μέσα».

«Όπως το βλέπω εγώ, σε μια κατάσταση όπως αυτή και σε αυτό το συγκεκριμένο μέρος, απλώς δεν υπάρχει εναλλακτική (από δύο ανεξάρτητα κράτη)», κατέληξε.

Ο Ρώσος πρόεδρος ξεκαθάρισε ακόμα ότι η περιοχή του Καραμπάχ «έγινε αμετάκλητα μέρος του Αζερμπαϊτζάν πέρυσι μετά την αναγνώριση αυτού του καθεστώτος από την Αρμενία». 

Ο Πούτιν συνέκρινε την πολιορκία της Γάζας από το Ισραήλ με την πολιορκία του Λένινγκραντ από τους Ναζί

Ο Πούτιν χαρακτήρισε εξάλλου ως «απαράδεκτη» την πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό, συγκρίνοντας τη με την πολιορκία του Λένινγκραντ από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, το Ισραήλ ετοιμάζεται να κάνει στη Γάζα κάτι «παρόμοιο με την πολιορκία του Λένινγκραντ».

«Αυτό είναι απαράδεκτο. Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι ζουν εκεί. Δεν υποστηρίζουν όλοι τους τη Χαμάς», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου στο Μπισκέκ, πρωτεύουσα του Κιργιστάν, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ