Ο βούρκος της υπόγας

Η ιδιαιτερότητα των καταγγελιών που γίνονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία οργανωμένου δικτύου, της επονομαζόμενης υπόγας έχει την εξής ιδιαιτερότητα που δεν πρέπει να υποτιμούμε.

 Από τα θετικά του διαδικτύου είναι η δυνατότητα που δίνεται σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στα συμβατική μέσα να εκφραστούν και πολλές φορές να έλθουν σε επικοινωνία με πολιτικά πρόσωπα, να ρωτήσουν, να εκφράσουν απόψεις και να διαμαρτυρηθούν ακόμη και με έντονο τρόπο. Αρνητικό σκέλος αυτής της δυνατότητας είναι ότι πολλά άτομα χρησιμοποιούν την ανωνυμία που τους εξασφαλίζει το διαδίκτυο για να συκοφαντήσουν, σπιλώσουν προσωπικότητες και ακόμη να απειλήσουν άλλους.


Ως πολιτικά πρόσωπα συχνά γινόμαστε θύματα μιας τέτοιας κατάστασης και συχνά με χυδαίο περιεχόμενο σε θέματα άσχετα της πολιτικής που μπορεί να σχετίζονται με την υγεία μας, την οικογένεια μας και τα παιδιά μας. Το γεγονός ότι θρασύδειλα και χαμηλής αυτοπεποίθησης άτομα κρύβονται στην ανωνυμία και νομίζουν ότι επαναστατούν πατώντας το πληκτρολόγιο είναι ένα υπαρκτό δεδομένο της ανωνυμίας του διαδικτύου.


Η ιδιαιτερότητα των καταγγελιών που γίνονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία οργανωμένου δικτύου, της επονομαζόμενης υπόγας έχει την εξής ιδιαιτερότητα που δεν πρέπει να υποτιμούμε. Δεν αναφερόμαστε σε οργανωμένους λογαριασμούς που απαντούν σε πολιτικούς αντιπάλους, αλλά σε οργανωμένους λογαριασμούς που κινούνται από παράκεντρα της ηγεσίας  και κάνουν τη δουλειά που κάνουν οι συκοφάντες του διαδικτύου σε βάρος των πολιτικών τους αντιπάλων. Οπότε πλέον δε μιλάμε για περιθωριακά ανώνυμα τρολ, αλλά για οργανωμένη χυδαία προσπάθεια συκοφάντησης πολιτικών αντιπάλων με εκμετάλλευση της ανωνυμίας. 


Ο βούρκος της υπόγας άνοιξε και η δυσοσμία του πλέον είναι ανυπόφορη.

*Ο κ.Θάνος Πλεύρης είναι Αν. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής Α Αθηνών ΝΔ