Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοσκοπήσεις

Το ζητούμενο πλέον όπως τουλάχιστον αναδεικνύεται από τις δημοσκοπικές καταγραφές δεν είναι η πρώτη θέση. Αλλά αν θα καταφέρει να βρεθεί πίσω από το ΠΑΣΟΚ σε απόσταση αναπνοής από το ΚΚΕ

Κανείς πλέον εντός ή εκτός ΣΥΡΙΖΑ δεν διαψεύδει τις αρνητικές δημοσκοπήσεις. Πως θα μπορούσε άλλωστε. Έχουν ξεπεραστεί ανεπιστρεπτί οι τάσεις των αμφισβητήσεων που κάλυπταν με ένα μανδύα το πολιτικό κενό που παρουσιαζόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Μέχρι την επίσημη διαβεβαίωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Και, όμως και παρά το γεγονός της αντικειμενικής αλήθειας στο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να επιμένουν στην τελική επίσημη ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών. Ανώτατο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μου περιέγραφε το κλίμα που επικρατεί: «είναι σαν να τρέχουμε με 200 χλμ την ώρα και περιμένουμε να συγκρουστούμε στον τοίχο». Λες και ο τοίχος θα φύγει ως δια μαγείας και το αυτοκίνητο την τελευταία στιγμή θα καταλήξει πρώτο.

Αν και όλοι γνωρίζουν περίπου το αποτέλεσμα είναι σαν να το αποδέχονται και ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα. Και αυτό μπορεί να είναι το δικό τους θέμα. Αλλά όταν έχεις τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλεις να αλλάξεις τη μοίρα. Δεν φταίει καμία κυβέρνηση κανείς πρωθυπουργός κανένα διεθνές σύστημα που επιδιώκει το θάνατο σου. Ο θεσμικός ρόλος υπερβαίνει κατά πολύ τις εσωτερικές αντιθέσεις. Και αυτό απεδείχθη περίτρανα στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Το εσωτερικό της Κουμουνδουρου πρωταγωνιστεί για μια ακόμη φορά. Εσωστρέφεια ανασφάλειες προσωπικές και πολιτικές διαμορφώνουν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ που μετά την απομάκρυνση του Αλέξη Τσίπρα δείχνει αδύναμο να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το ζητούμενο πλέον όπως τουλάχιστον αναδεικνύεται από τις δημοσκοπικές καταγραφές δεν είναι η πρώτη θέση. Αλλά αν θα καταφέρει να βρεθεί πίσω από το ΠΑΣΟΚ σε απόσταση αναπνοής από το ΚΚΕ. Επι της ουσίας αυτό αναμένουν για να αναλάβουν πρωτοβουλίες; Γιατί αν κάτι τέτοιο ισχύει τότε το αποτέλεσμα θα είναι αντικειμενικά ορθό.

Και δεν θα είναι δημοσκόπηση αλλά η ψήφος δηλαδή η θέληση του ελληνικού λαού...