Ήρθαν οι κάμερες ή μήπως, γενικώς, έρχονται...

Εύχομαι να μην επιβεβαιωθούν οι άπιστοι «Θωμάδες» στο ζήτημα της εγκατάστασης των περίφημων καμερών τροχαίας και δημόσιας ασφαλείας.

Έχουμε μάθει πια, ότι στην πολιτική, κατα κανόνα, εξαγγέλλεται πρώτα η πρόθεση. Για να γίνει πράξη η πρόθεση, γνωρίζουμε, πως μεσολαβεί η περίοδος της ωρίμανσης, η οποία απαιτεί κάποιο καιρό. Και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι τελικά αυτό που εξαγγέλθηκε θα υλοποιηθεί. Ίσως να μη γίνει ποτέ, αλλά θα μείνει στη λαϊκή συνείδηση ότι πρόθεση υπήρξε, όμως κόλλησε! Όταν ο πολιτικός θέλει να προσπεράσει κάτι που τον δυσκολεύει συνήθως το καταφέρνει. Έτσι κι αλλιώς ποιος θα του ζητήσει λογαριασμό;...

Εύχομαι να μην επιβεβαιωθούν οι άπιστοι «Θωμάδες» στο ζήτημα της εγκατάστασης των περίφημων καμερών τροχαίας και δημόσιας ασφαλείας.

Το υπ. Προστασίας του Πολίτη σκοπεύει να τοποθετήσει περί τις 750 κάμερες, όπως προβλέπεται από τον  σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και μαζί της παράβασης των κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Αυτή είναι η διατυπωθείσα πρόθεση. Έως εδώ καλά. Παρακάτω τι κάνουμε; Η συνέχεια της είδησης δεν είναι και πολύ ενθαρρυντική.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη δεν έχει μελετηθεί το νομικό πλαίσιο βάση του οποίου θα επιτραπεί η τοποθέτηση των καμερών. Ωστόσο, η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δια του Προέδρου της Κ. Μενουδάκου, επιτίμου Πρόεδρου ΣτΕ, έχει διευκρινήσει με συνέντευξη στο ραδιόφωνο ΣΚΑΙ, ότι η εγκατάσταση καμερών επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις τόσο για τον έλεγχο της κυκλοφοριας των αυτοκινήτων, όσο και για την δημόσια ασφάλεια των πολιτών που περπατούν στο πεζοδρόμιο.

Επιπλέον, δεν γεννά αισιοδοξία ως προς την τελική απόφαση τοποθέτησης τους, η πληροφορία ότι ακόμη δεν έχει μελετηθεί ο τρόπος προμήθεια των καμερών.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα προφανώς μιλούμε για κυβερνητικές αστειότητες...

Άρα, μένουμε προς το παρόν στην πρόθεση του υπ. Προστασίας του Πολίτη να χρησιμοποιήσει τις κάμερες. Οι οποίες, για αδιευκρίνιστους λόγους, πρέπει να φοβίζουν την Κυβέρνηση, χωρίς να είναι κι αυτό σίγουρο. Άγνωστο επίσης εάν στη φοβική Κυβέρνηση συγκαταλέγεται και ο Πρωθυπουργός. Δεν γνωρίζουμε εάν αυτό το συναίσθημα το μοιράζονται όλοι οι υπουργοί ή κάποιοι εξ αυτών.

Για να γίνει αντιληπτή η, υπό διερεύνηση, πιθανότητα του πολιτικού φόβου στη χρήση καμερών δημόσιας ασφάλειας, αρκεί να σημειωθεί ότι κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων παραχωρήθηκαν προς χρήση στην Περιφέρεια Αττικής 150-200 κάμερες από τις οποίες τελικά λειτουργούν μόνο οι 18!

Το αναμενόμενο θα ήταν να ακούσουμε τον υπουργό Γ. Οικονόμου να λέει ότι εγκρίθηκαν οι μελέτες, ελήφθησαν οι άδειες, οργανώθηκε ο διαγωνισμός και το Κράτος προχωρεί στην προμήθεια των καμερών για λογαριασμό του υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Δυστυχώς άλλη μια φορά μείναμε στο «θα»...