Όλα τα μυστικά για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους με μακιγιάζ

Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με τους μαύρους κύκλους έχουμε λύση

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι ένα συχνό αισθητικό ζήτημα που απασχολεί πολλές γυναίκες. Είτε οφείλονται σε άγχος, κούραση ή κληρονομικότητα, μπορεί να επηρεάσουν την εικόνα μας και να μας κάνουν να δείχνουμε κουρασμένες. Παρόλο που είναι δύσκολο να τους εξαφανίσουμε τελείως, ξέρουμε όλα τα μυστικά για να τους καλύψουμε με το μακιγιάζ, επιτυγχάνοντας ένα αψεγάδιαστο και φυσικό αποτέλεσμα.

1. Μειώστε το πρήξιμο

Η αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων ξεκινά από την καταπολέμηση του πρηξίματος. Κρύα αντικείμενα, όπως παγοκύστες, κρύα κουτάλια ή τζελ ματιών, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πρηξίματος και της κατακράτησης υγρών. Το μασάζ με αυτά τα εργαλεία ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει την όψη της περιοχής γύρω από τα μάτια.

2. Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα ματιών

΄Όλοι οι ειδικοί τονίζουν τη σημασία της σωστής ενυδάτωσης. Η εφαρμογή μιας κρέμας ματιών πριν από το μακιγιάζ είναι απαραίτητη για να προετοιμάσετε το δέρμα. Η ενυδάτωση εμποδίζει το concealer να «καθίσει» πάνω στο δέρμα, δημιουργώντας ένα πιο φυσικό φινίρισμα.

3. Επιλέξτε τον σωστό colour corrector και concealer

Οι μαύροι κύκλοι συνήθως δεν καλύπτονται με απλή εφαρμογή foundation. Το κλειδί είναι να χρησιμοποιήσετε πρώτα ένα colour corrector για να εξουδετερώσετε τις σκούρες περιοχές. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορείτε να επιλέξετε ροδακινί ή πορτοκαλί για μαύρους κύκλους, πράσινο για κοκκινίλες και βιολετί για θαμπό δέρμα. Το concealer εφαρμόζεται στη συνέχεια, προσφέροντας ομοιόμορφη κάλυψη.

4. Ξεκινήστε με μια λεπτή βάση

Πριν προχωρήσετε στο concealer, απλώστε μια πολύ λεπτή στρώση foundation κάτω από τα μάτια. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε ομοιόμορφη κάλυψη και να προετοιμάσετε την περιοχή για το concealer. Ο συνδυασμός δύο αποχρώσεων foundation μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε την ιδανική απόχρωση για τον τόνο του δέρματός σας.

5. Εφαρμόστε σωστά το concealer

Για καλύτερο αποτέλεσμα κάτω από τα μάτια, επιλέξτε ένα concealer που αντανακλά το φως και είναι ελαφρώς πιο ανοιχτό από την απόχρωση του δέρματός σας. Αν το δέρμα σας έχει λεπτές γραμμές, προτιμήστε ένα πιο ματ και σταθερό concealer που δεν θα συσσωρευτεί. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο ή τα δάχτυλά σας για να απλώσετε το προϊόν σε λεπτές στρώσεις, αποφεύγοντας υπερβολικές ποσότητες κοντά στις βλεφαρίδες για να μην δημιουργηθούν πτυχώσεις.

6. Σταθεροποιήστε το μακιγιάζ σας

Για να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας σταθερό όλη μέρα, χρησιμοποιήστε χαρτάκια blotting για να αφαιρέσετε τη λιπαρότητα και εφαρμόστε ελαφριά πούδρα με ένα λεπτό πινέλο. Μια διαφανής πούδρα θα αποτρέψει το μακιγιάζ να δείχνει βαρύ, ενώ το setting spray θα βοηθήσει το μακιγιάζ να διαρκέσει περισσότερο. Για επιπλέον σταθερότητα, χρησιμοποιήστε ένα powder puff για να ταμπονάρετε απαλά την περιοχή.

Με τα παραπάνω βήματα μπορείτε να καλύψετε τους μαύρους κύκλους με φυσικό τρόπο, εξασφαλίζοντας ένα λαμπερό και ξεκούραστο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σας.

Πηγή: womenonly