16:45
Happy Traveller | Νότια Εύβοια | Μέρος Γ (E)

Tο Happy Traveller ολοκληρώνει την τριλογία στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Συνεχίζει το οδοιπορικό στη Νότια Εύβοια με την Κάρυστο, το Όρος Οχη και τη γύρω περιοχή. Ο Ευτύχης εξερευνά την άγρια ομορφιά της Νότιας Εύβοιας και θαυμάζει εντυπωσιακές παραλίες, τον καταρράκτη στον Πλατανιστό και πολλά γραφικά χωριά. Κάνει βόλτα με πατίνι στο λιμάνι της Καρύστου, ανεβαίνει στο κάστρο της και επισκέπτεται έναν από τους πιο όμορφους αμπελώνες όλης της Ελλάδας. Ανεβαίνει στο Όρος Όχη για να δει το πανέμορφο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία καθώς και το μεγαλύτερο "δρακόσπιτο" της Εύβοιας. Στην κορυφή του βουνού, η θέα τον αποζημιώνει για την πολύωρη πεζοπορία και ανάβαση. Το Happy Traveller ολοκληρώνει την εξερεύνηση στο νησί της Εύβοιας με τα μαγευτικά φυσικά τοπία, τις πολλές και πανέμορφες παραλίες, τα γραφικά χωριά και τους φιλόξενους ανθρώπους.
#ΗappyΤraveller

Κατάλληλο για όλους
23:30
Κύπρος: 50 Χρόνια μετά την Εισβολή του Αττίλα

Ένα ιστορικό αφιέρωμα του δημοσιογράφου Σταύρου Ιωαννίδη, πενήντα χρόνια μετά τη βάναυση εισβολή του τουρκικού στρατού στη Μεγαλόνησο. Μαρτυρίες, αφηγήσεις και ντοκουμέντα συνθέτουν το παζλ της πιο σκοτεινής περιόδου της νεότερης Ιστορίας της Κύπρου και της Ελλάδας. Μια αποκαλυπτική καταγραφή των γεγονότων που πλήγωσαν τον Ελληνισμό και οδήγησαν στη διχοτόμηση της Κύπρου, την πτώση της Χούντας και τη μεταπολίτευση. Στο ντοκιμαντέρ μιλούν μεταξύ άλλων: ο Διευθυντής της εφημερίδας «H Καθημερινή», Αλέξης Παπαχελάς που ερεύνησε ενδελεχώς το Κυπριακό ζήτημα, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου & Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος, αξιωματικοί και καταδρομείς που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολεμική αναμέτρηση με τους Τούρκους, μαχητές που βίωσαν τότε τα πολεμικά γεγονότα και ειδικοί επιστήμονες που αναλύουν το παρόν και το μέλλον των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
03:00
Αγεφύρωτες Σχέσεις

Ο Έιναρ είναι ένας μεσήλικας πρώην αγρότης που έχει από καιρό γυρίσει την πλάτη του στις αναμνήσεις. Σοκαρισμένος ακόμα από τον θάνατο του γιου του πριν από μια δεκαετία, έχει αφήσει τη φάρμα του να καταστραφεί μαζί με τον γάμο του. Έχει αποφασίσει να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του πληγωμένος και σε απόλυτη μοναξιά, ώσπου μια μέρα εμφανίζεται το πρόσωπο που θεωρεί υπεύθυνο για τον θάνατο του γιου του: η νύφη του, η Τζιν. Η Τζιν έρχεται άφραγκη και κυνηγημένη, συνοδευόμενη από την κόρη της, την Γκριφ, για την οποία ορκίζεται ότι είναι η εγγονή του. Ξαφνικά, η ήσυχη ζωή του Έιναρ διαταράσσεται και ο θυμός, η οργή και οι κατηγορίες έρχονται στην επιφάνεια. Σιγά σιγά όμως, η περιέργεια της 11χρονης Γκριφ για τη ζωή στη Δύση, αλλά και η επιθυμία της για οικογένεια και μια πατρική φιγούρα, θα μαλακώσουν την πέτρινη καρδιά του Έιναρ και θα ανοίξουν τον δρόμο για έναν απροσδόκητο δεσμό, περιπέτεια, και αληθινή επανασύνδεση.

Κατάλληλο για άνω των 8 ετών