Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 31/12/2021
Σούπα κρέμα γάμπαρης

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. γάμπαρη ολόκληρη PESCANOVA

λίγο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο

1 κλωνάρι σέλερι

100 γρ. λευκό ξηρό κρασί

700 γρ. ζωμό λαχανικών

30 γρ. αλεύρι

30 γρ. βούτυρο

200 γρ. κρέμα γάλακτος

λίγο πιπέρι καγιέν

1 δαφνόφυλλο

αλάτι

κόκκους πιπεριού

λίγο σχοινόπρασο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.Προσθέτουμε τις γαρίδες ολόκληρες,το καρότο το κρεμμύδι το σέλερι

ψιλοκομμένα και σοτάρουμε για 3´.

Αφαιρούμε τις γαρίδες τις καθαρίζουμε και τις διατηρούμε σκεπασμένες για

αργότερα.

Ξαναβάζουμε τα κελύφη από  τις γαρίδες μέσα στην κατσαρόλα και

συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με τη κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το μισό.

Προσθέτουμε τον ζωμό και  βράζουμε για 20’.

 

Με το μπλέντερ χειρός αλέθουμε όλα τα υλικά του ζωμού στην κατσαρόλα.

Σουρώνουμε τον ζωμό  γαρίδας σε λεπτό σουρωτήρι και πιέζουμε τα υλικά να

πάρουμε όσο περισσότερο ζωμό μπορούμε. Κρατάμε τον ζωμό στην άκρη και

πετάμε τα υπολείμματα λαχανικών.

Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο  να λιώσει.

Προσθέτουμε το αλεύρι  και ανακατεύουμε για 1’ να ψηθεί.

Προσθέτουμε τον ζωμό ανακατεύοντας και σιγοβράζουμε για 10’.

Προσθέτουμε τότε την κρέμα γάλακτος το πιπέρι καγιέν,λίγο αλάτι και πιπέρι.

Βράζουμε για 1’.

Τέλος προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και βράζουμε 1’.

Σερβίρουμε τη σούπα γαρίδας σε ζεστά μπολ γαρνίροντας με λίγο

σχοινόπρασο  ψιλοκομμένο και έξτρα πιπέρι καγιέν.

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ