Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 29/12/2021
Πατάτες βουτύρου με μπλε τυρί Δανίας

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό baby πατάτες με λεπτή φλούδα (κομμένες στη μέση)

50 γρ. βούτυρο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φλ. ζωμό κότας

100 γρ. μπλε τυρί Δανίας CASTELLO DANABLU

6 δαμάσκηνα

αλάτι

πιπέρι

λίγο σχοινόπρασο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλέγουμε μικρές baby πατάτες με λεπτή φλούδα για τις πατάτες βουτύρου. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τις κόβουμε στη μέση.

Λιώνουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο με το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τις πατάτες για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις πατάτες για 5 λεπτά, να μελώσουν μέσα στο βούτυρο και να αρχίσει να γίνεται διάφανη η σάρκα τους.

Προσθέτουμε το ζωμό και τα δαμάσκηνα, σκεπάζουμε με καπάκι και τις αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες μας και τα δαμάσκηνα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπλε τυρί.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστές τις πατατούλες με την υπέροχη σάλτσα τους.

Στο τέλος η σάλτσα βγαίνει πυκνή και μελωμένη και η πατάτα γίνεται μαλακιά, βουτυράτη και υπέροχη.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ