Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 22/12/2021
Τραγανά σφολιατάκια με σαλάμι & μοτσαρέλα

ΤΡΑΓΑΝΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΑΜΙ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΥΛΙΚΑ 1 φύλλο σφολιάτας 6 λεπτές φέτες σαλάμι αέρος με επικάλυψη πιπεριών IFANTIS 100 γρ. mozzarella ARLA 6 φύλλα φρέσκο βασιλικό Για το διάλυμα αυγού 1 κρόκο 3 κ.σ. γάλα φρέσκο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Απλώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας. Με κουπ πατ ή με ροδάκι κόβουμε 12 στρογγυλούς δίσκους. Προσθέτουμε 1 φέτα σαλάμι. Τοποθετούμε επάνω λίγη μοτσαρέλα και 1 φύλλο βασιλικού. Αφού τα γεμίσουμε όλα βρέχουμε ελαφρά με τις άκρες των δακτύλων την περίμετρο και κλείνουμε με 1 δίσκο σφολιάτας. Με πιρούνι πατάμε γύρω γύρω τις ενώσεις να κολλήσουν. Τα αραδιάζουμε (6 σε σύνολο) σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και τ’ αλείφουμε με πινέλο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C 20΄-25΄ μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ