ΥΛΙΚΑ
250 γρ. λουκάνικα Vienna IFANTIS
300 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
900 γρ. ζωμό κότας
250 γρ. ντοματίνια
1 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ρύζι στο φούρνο, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι και ψήνουμε τα λουκάνικα για 3΄-4΄ σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5΄-6΄, έως ότου γίνει διάφανο. Βάζουμε το σκόρδο, την κρέμα βαλσαμικού και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε το βραστό ζωμό. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το θυμάρι.
Βάζουμε όλο το μείγμα σε βαθύ ταψί. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 15΄ στους 180 °C στις αντιστάσεις. Ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε στην επιφάνεια τα ντοματίνια ολόκληρα. Ψήνουμε για επιπλέον 15΄, με το σκεύος ξεσκέπαστο.