ΥΛΙΚΑ
2 φλ. ΤΡΙΒΕΛΙ ΗΛΙΟΣ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
300 γρ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα) κομμένα σε φέτες
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1/2 κονιάκ
2 κ.σ. αλεύρι
2 φλ. φρέσκο γάλα
1 φλ. τριμμένη mozzarella ΑRLA
Aλἀτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, έως ότου γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα αφήνουμε να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους για 4-5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο.
Ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα ή κουτάλα να ψηθεί το αλεύρι για 2-3 λεπτά.
Λίγο λίγο ρίχνουμε για ένα λεπτό το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε ταυτόχρονα να διαλυθεί το αλεύρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση και να πυκνώσει ελαφρά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζουμε καλά.
Αδειάζουμε τα ζυμαρικά σε λαδωμένο μικρό πυρίμαχο σκεύος και μετά ρίχνουμε τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
https://www.argiro.gr/recipe/korallaki-me-manitaria-ala-krem-sto-fourno/