Γειτονιές στο Πιάτο | Στα «Παραδείσια» Πατήσια - 02/04/2023
Αλμυρές τηγανίτες με σπανάκι και σουρωτό Πάρου

Υλικά

200 γρ αλεύρι φαρίνα

200 γρ σπανάκι

1 κ.σ. δυόσμος φρέσκος

½ ματσάκι άνηθος φρέσκος

1 φρέσκο κρεμμύδι

300 γρ γιαούρτι στραγγιστό

100 ml γάλα φρέσκο

1 αυγό

1 κ.γ. baking powder

1 κ.γ. ανθό αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

1 κ.σ. λευκό βαλσάμικο ξύδι

50 γρ σουρωτό ΠΑΡΟΥ

30 γρ βούτυρο

20 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

σουρωτό

άνηθο

φρέσκο κρεμμύδι

κρέμα βαλσάμικο με μέλι

 

 

Εκτέλεση

 

Για τις τηγανίτες: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε μέσα το αλεύρι. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα σπανάκι, το δυόσμο,  τον άνηθο  και το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι και τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με το αλεύρι. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το γιαούρτι, φρέσκο γάλα, ένα αυγό και το μπεϊκιν πάουντερ μαζί με αλάτι, πιπέρι και λευκό βαλσάμικο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Όταν το μίγμα γίνει ομοιόμορφο προσθέτουμε το σουρωτό τυρί στο μπολ και ανακατεύουμε.

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο βούτυρο και  ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί. Όταν ζεσταθεί το τηγάνι προσθέτουμε τις τηγανίτες σε ακανόνιστο σχήμα και τις τηγανίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να κάνει μία ωραία κρούστα από τις δύο μεριές.

Για το στήσιμο: Βάζουμε λίγο σουρωτό τυρί πάνω από τις τηγανίτες μαζί με λίγο φρέσκο άνηθο, φρέσκο κρεμμύδι και κρέμα βαλσάμικο με μέλι.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ