Γειτονιές στο Πιάτο | Νέος Κόσμος - 08/01/2023
Πιπεριές γεμιστές με ρύζι και χοιρινό

Υλικά

500 γρ χοιρινή μπριζόλα λαιμού
ελαιόλαδο
1/2 λευκό κρεμμύδι
ρίγανη αποξηραμένη
θυμάρι αποξηραμένο
100 γρ. σταφίδες
100 γρ. κουκουνάρι
πιπέρι
αλάτι
100 γρ. ρύζι Καρολίνα
1κ.γ τοματοπελτές
100 ml λευκό κρασί
5 πράσινες πιπεριές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά τοποθετούμε το χοιρινό λαιμό κομμένο σε μικρά κομμάτια και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το λευκό κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια, ρίγανη, θυμάρι, σταφίδες, κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε ελαφρά για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι καρολίνα και τον πελτέ της ντομάτας. Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά.
Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε και αφαιρούμε οριζόντια το μέρος της πιπεριάς με το κοτσάνι και το κρατάμε στην άκρη. Αφαιρούμε από τις πιπεριές τα σπόρια, τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλάτι.
Τέλος, αποσύρουμε από την φωτιά και με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις πιπεριές μέχρι τα 3/4, σκεπάζουμε τις πιπεριές με τα καπάκια τους. Τοποθετούμε το ταψί στο AirFryer και ψήνουμε για 18 λεπτά στους 180°C.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ