Χαβάη: Πώς ήταν η Lahaina πριν καταστραφεί από τη φονική πυρκαγιά (βίντεο-φωτογραφίες) 

Πριν την καταστροφή, η Lahaina (ή Lele στην αρχαία διάλεκτο των ιθαγενών) ήταν ένας εξωτικός παράδεισος, όνειρο για όσους σχεδίαζαν ένα ταξίδι στη Χαβάη

Σε 100 ανέρχονται πλέον οι απανθρακωμένες σοροί που έχουν ανασυρθεί  από τα ερείπια της Lahaina, του δημοφιλούς τουριστικού προορισμού στο εξωτικό Μάουι της Χαβάης που ισοπεδώθηκε από την καταστροφική πυρκαγιά. 

la haina

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, μόνο δύο σοροί έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ μόνο το 3% της ζώνης καταστροφής έχει ερευνηθεί μέχρι στιγμής.

Πριν την καταστροφή, η Lahaina (ή Lele στην αρχαία διάλεκτο των ιθαγενών) ήταν ένας εξωτικός παράδεισος, όνειρο για όσους σχεδίαζαν ένα ταξίδι στη Χαβάη με παραδοσιακές γιορτές λουάου, μαθήματα σέρφινγκ και εκδρομές με άλογα.

χαβαη λαχάινα

Η Λαχάινα ήταν η πρώην πρωτεύουσα της Χαβάης, και η παλιά πόλη - η οποία πλέον δεν υπάρχει – αποτελούσε Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο για τις ΗΠΑ. 

χαβαη λαχάινα

λαχαινα

Επίσης, πολλές διάσημες χολιγουντιανές ταινίες γυρίστηκαν με φόντο τα μαγευτικά τοπία της Λαχάινα - όπως το Jurassic Park και οι Πειρατές της Καραϊβικής: Στο τέλος του κόσμου. 

χαβαη λαχάινα

Πηγή: skai.gr