Θα ανοίξει νέο μέτωπο κατά των IDF την Παρασκευή ο Χασάν Νασράλα; Τι εκτιμούν στο Ισραήλ

Ο ρόλος του Ιράν - Τι δηλώνει ο πρώην αρχηγός των Ισραηλινών Στρατιωτικών Πληροφοριών Υποστράτηγος Άμος Μάλκα

Στην ερώτηση που απασχολεί την ισραηλινή κοινή γνώμη, αλλά και τη διεθνή κοινότητα, δηλαδή αν ο ηγέτης της Χεσμπολάχ Χασάν Νασράλα θα ανακοινώσει την Παρασκευή νέο μέτωπο κατά των IDF την Παρασκευή, αναφέρθηκε ο πρώην αρχηγός των Ισραηλινών Στρατιωτικών Πληροφοριών Υποστράτηγος Άμος Μάλκα στους Times of Israel. 

Όταν ρωτήθηκε για την αναμενόμενη ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ το απόγευμα της Παρασκευής, ο Μάλκα δήλωσε ότι «αυτή στιγμή (στο Ισραήλ) βρισκόμαστε σε μια εστιασμένη μάχη στο νότιο μέτωπο, αλλά βλέπουμε τι συνέβη τις τελευταίες εβδομάδες στα βόρεια σύνορα. Προσπαθούμε αυτή τη στιγμή να αποφύγουμε το άνοιγμα ενός (νέου) μετώπου», σημείωσε.

«Νομίζω ότι θα προσπαθήσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην εμπλακεί σε μια ευρύτερη επιχείρηση», είπε η Μάλκα. "Ξέρετε ότι όλοι παίρνουμε υπολογισμένα ρίσκα, αλλά όταν κάνουμε ένα λάθος σε έναν ‘υπολογισμένο κίνδυνο’ γίνεται επικίνδυνο. Νομίζω ότι θα προσπαθήσει να κάνει κάτι που δεν θα παρασύρει το Ισραήλ στο να ανοίξει μέτωπο». 

Ο Μάλκα δήλωσε πεπεισμένος ότι δεν είναι προς το συμφέρον του Ιράν να επιτρέψει στη Χεζμπολάχ να κηρύξει πόλεμο στο Ισραήλ αυτή τη στιγμή. «Νομίζω ότι το Ιράν έχει δημιουργήσει αυτές τις δυνατότητες για τη Χεζμπολάχ για τη στιγμή που το ίδιο το Ιράν θα τη χρειαστεί, και λιγότερο για να πληρώσει το τίμημα συμμετέχοντας στις επιχειρήσεις της Χαμάς. Οι λογικές μου σκέψεις και υποθέτω και άλλων, είναι ότι το ενδιαφέρον (του Νασράλα) για το άνοιγμα ενός πλήρους μετώπου δεν είναι ψηλά (στις προτεραιότητές του), αλλά ποτέ μην λες ποτέ».
 

Πηγή: skai.gr