Πάνω από 5.000 κάτοικοι των Σκοπίων συμμετείχαν απόψε σε βουβή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της πόλης, σχετικά με την τραγωδία στο Κότσανι όπου 59 άνθρωποι, σχεδόν όλοι τους νεαρής ηλικίας, βρήκαν τον θάνατο από πυρκαγιά που ξέσπασε σε νυχτερινό κλαμπ τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.
Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «η διαφθορά σκοτώνει» ενώ φώτιζαν τον ουρανό με τα κινητά τους τηλέφωνα.
Τη συγκέντρωση διοργάνωσε πρωτοβουλία πολιτών που αποκαλείται «ποιος θα είναι ο επόμενος;».
Ανάλογες διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν απόψε στο Κότσανι όπως και στις πλατείες αρκετών πόλεων της Βόρειας Μακεδονίας.
- Χωρίς μηχανή οξυγόνου η χθεσινή νύχτα για τον πάπα Φραγκίσκο
- Τραμπ για συνομιλία με Πούτιν: Συμφωνήσαμε να εργαστούμε για την επίτευξη πλήρους εκεχειρίας
- Σολτς: Σημαντικό πρώτο βήμα η συμφωνία Τραμπ-Πουτιν για παύση των επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές - Μακρόν: Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη χωρίς την Ουκρανία
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.