Τουρκία: Θρήνος και ελπίδα στα συντρίμμια. Συνεχίζονται οι διασώσεις εγκλωβισμένων

140 ώρες μετά το σεισμό οι διασωστες έβγαλαν από τα ερείπια του σπιτιού τους στο Χατάι μία έγκυο και τον αδερφό της, ενώ στην Αντάκια σωθηκε ένα μωρό 7 μηνών. Στο Καχραμάναρας διασώθηκε ένας 26χρονος και στο Γκαζιαντέπ μία 13χρονη που ειχαν μεινει παγιδευμένοι για περισσότερες από 133 ώρες.

Ξεπέρασαν τις 28 χιλιάδες οι νεκροί  από τον σεισμό στην Τουρκία και στη Συρία, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία
Στην Τουρκία ο τελευταίος απολογισμός σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι ανερχεται σε 24.617. Στη Συρία έχουν ανακοινωθεί 3.553 νεκροί.


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σχεδόν 26 εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να έχουν πληγεί στις δύο χώρες

Στο μεταξύ, συνεχίζονται για έκτο 24ωρο οι διασώσεις, παρά το γεγονός ότι όσο περνάει ο χρόνος οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων μειώνονται δραματικά.
 Ωστόσο ομάδες διάσωσης από όλο τον κόσμο αγωνίζονται ενάντια στο χρόνο.

140 ώρες μετά το σεισμό οι διασωστες έβγαλαν από τα ερείπια του σπιτιού τους στο Χατάι μία έγκυο και τον αδερφό της (Δείτε ΕΔΩ εικόνα απο το Anadolu), ενώ στην Αντιόχεια σωθηκε ένα μωρό 7 μηνών.

Στο Καχραμάναρας διασώθηκε ένας 26χρονος και στο Γκαζιαντέπ μία 13χρονη που ειχαν μεινει παγιδευμένοι για περισσότερες από 133 ώρες.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν προχωρήσει και σε άλλες διασώσεις.

Όλο το βράδυ θα συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων η ελληνική διασωστική αποστολή στα ερείπια κτιρίου στην Αντιόχεια καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη των τουρκικών συνεργείων ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους πως από τα γεώφωνα τους εντόπισαν φωνές μέσα από τα ερείπια.
 Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η ελληνική αποστολή παρέμεινε στο σημείο κατόπιν παράκλησης συγγενών των αγνοουμένων. Τα τουρκικά συνεργεία αποχώρησαν για να συνεχίσουν αλλού τις έρευνες.

Από πλευράς της ελληνικής αποστολής, επιχειρούν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος, 5 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Πηγή: skai.gr