Το Ισραήλ είναι προετοιμασμένο για πόλεμο σε δύο μέτωπα, λέει ο σύμβουλος του Νετανιάχου

Ο Ρέγεφ είπε ότι η χώρα θέλει να βγει από αυτή τη σύγκρουση με μια «διαφορετική πραγματικότητα» και η Γάζα «δεν θα είναι η ίδια»

Το Ισραήλ σχεδιάζει και προετοιμάζεται για πόλεμο δύο μετώπων, δήλωσε ο σύμβουλος του Νετανιάχου, Μαρκ Ρέγεφ στο Sky News.

Έχουν εκφραστεί ανησυχίες ότι το Ισραήλ θα αναγκαστεί να πολεμήσει σε δύο μέτωπα εάν η Χαζμπολάχ αποφασίσει να εκμεταλλευτεί την τρέχουσα κατάσταση της χώρας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ήδη, η Χεζμπολάχ έχει παραδεχτεί ότι έχει εξαπολύσει επιθέσεις στο Ισραήλ ενώ τις τελευταίες ώρες οι ισραηλινές δυνάμεις κάνουν λόγο για ύποπτες παραβιάσεις του εναέριου χώρου του Ισραήλ στα σύνορα με τον Λίβανο.

Ο Μαρκ Ρέγεφ, ανώτερος σύμβουλος του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε στο Sky News ότι «ανησυχεί εδώ και αρκετό καιρό» ότι η Χεζμπολάχ θα «κλιμακώσει την κατάσταση».

«Δεν θέλουμε να δούμε μια κλιμάκωση στο βορρά, αλλά αν υποχρεωθούμε να διεξάγουμε πόλεμο σε δύο μέτωπα, δεν θα εκπλαγούμε. Είμαστε προετοιμασμένοι, είμαστε έτοιμοι και θα επικρατήσουμε», διαμήνυσε ο ίδιος.

«Δεν είναι εύκολο, αλλά κανένας πόλεμος δεν είναι ποτέ εύκολος. Σχεδιάζαμε το ενδεχόμενο... και μπορούμε να πολεμήσουμε, αν χρειαστεί, έναν πόλεμο δύο μετώπων», πρόσθεσε.

Ο Ρέγεφ είπε ότι η χώρα θέλει να βγει από αυτή τη σύγκρουση με μια «διαφορετική πραγματικότητα» και η Γάζα «δεν θα είναι η ίδια».

«Αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει με τους δικούς μας όρους", πρόσθεσε, λέγοντας ότι η κατάσταση στη Γάζα «θα αλλάξει ριζικά».

Ερωτηθείς εάν το Ισραήλ θα καταλάβει εκ νέου την περιοχή, ο Ρέγεφ αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας ότι δεν θα σχολιάσει τις στρατιωτικές τακτικές.
 

Πηγή: skai.gr