Σειρήνες για επίθεση στο βόρειο Ισραήλ - Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε ρουκέτα κατά της Χάιφα - Βίντεο

Έπεσε ρουκέτα σε παράκτια περιοχή του βόρειου Ισραήλ - Οδηγίες στους πολίτες να βρουν καταφύγιο - Δείτε εικόνα από τη Χάιφα 

Σειρήνες για επίθεση ηχούν αυτή την ώρα στο βόρειο Ισραήλ. Οι σειρήνες ηχούν σε κάθε πόλη στο βορρά, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν. "Ελήφθη μια αναφορά σχετικά με ύποπτη διείσδυση από τον Λίβανο στον εναέριο χώρο του Ισραήλ" ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός (IDF).

Οι Ισραηλινοί έλαβαν οδηγίες να βρουν καταφύγιο. H Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου ανακοίνωσε ότι "οι κάτοικοι των κοινοτήτων στα σύνορα του Λιβάνου και της Συρίας πρέπει να εισέλθουν σε καταφύγια, να κλειδώσουν τις πόρτες και τα παράθυρά τους". 

Σύμφωνα με τη Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου, αυτές οι οδηγίες ακολουθούν μια "ευρεία επίθεση" που σημειώθηκε στο βορρά πριν από λίγο. Η οδηγία συμβουλεύει τους κατοίκους να εισέρχονται στο καταφύγιο με προμήθειες, νερό, κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες, φάρμακα και συσκευές επικοινωνίας.


Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεκάδες drones διείσδυσαν από τον Λίβανο στο Ισραήλ. Παράλληλα, η Χαμάς υποστηρίζει ότι εκτόξευσε πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς προς την περιοχή της Χάιφα. Το Περιφερειακό Συμβούλιο στο Χοφ ΧαΚαρμέλ στο βόρειο Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έπεσε ρουκέτα σε παράκτια περιοχή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συμβουλίου, δεν υπάρχουν θύματα και ζημιές και οι κάτοικοι σε κοινότητες καλούνται να παραμείνουν σε προστατευόμενες περιοχές.

Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας κάτοικοι της Χάιφα εμφανίζονται να τρέχουν στα καταφύγια. 

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι εξετάζει τις λεπτομέρειες.

Η δημόσια τηλεόραση KAN μετέδωσε ότι βλήματα έπεσαν στο βόρειο Ισραήλ.

Συναγερμός για εισερχόμενο αεροσκάφος είχε σημάνει και πριν από περίπου μισή ώρα, όμως η KAN ανέφερε ότι επρόκειτο πιθανότατα για ένα μη επανδρωμένο, τηλεκατευθυνόμενο αεροπλάνο.
 

Πηγή: skai.gr