Titan: Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις επιχειρήσεις «διάσωσης»

«Η θέληση για ζωή των ανθρώπων πρέπει να ληφθεί πραγματικά υπ' όψιν» παρά τους φόβους ότι τα αποθέματα του οξυγόνου έχουν εξαντληθεί

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις επιχειρήσεις «διάσωσης» του βαθυσκάφους Titan και των πέντε επιβαινόντων που εξαφανίσθηκαν κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, παρά τους φόβους ότι τα αποθέματα του οξυγόνου έχουν πλέον εξαντληθεί.

«Συνεχίζουμε να διαπιστώνουμε σε ιδιαιτέρως σύνθετες περιπτώσεις ότι η θέληση για ζωή των ανθρώπων πρέπει να ληφθεί επίσης πραγματικά υπ' όψιν. Και, κατά συνέπεια, συνεχίζουμε τις έρευνες και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες διάσωσης», δηλώνει ο υποναύαρχος Τζο Μάουτζερ, επικεφαλής των επιχειρήσεων έρευνας στο δίκτυο NBC.

Αν και σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το οξυγόνο στο Titan τελείωσε γύρω στις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, ειδικοί υποστηρίζουν πως αυτή η εκτίμηση ίσως είναι ανακριβής και πως υπάρχει πιθανότητα οι πέντε εγκλωβισμένοι να έχουν κάνει σωστή διαχείριση του αναπνεύσιμου αέρα και να έχουν αποθέματα για κάποιες ώρες ακόμη.

Ωστόσο, δεν είναι γνωστό εάν υπάρχει κάποιος επιζών από το απόγευμα της Κυριακής, όταν το Titan αποκολλήθηκε από Polar Prince για να καταδυθεί στον Ατλαντικό Ωεκανό. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ