Στήριξη Ερντογάν στον Πούτιν - Τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ηγετών μετά την ανταρσία της Wagner

Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IFAX επικαλούμενο πηγές του Κρεμλίνου - Στήριξη και της Τεχεράνης στον Ρώσο πρόεδρο

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στη ρωσική ηγεσία, μετά την ανταρσία της μισθοφορικής ομάδας Wagner, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IFAX επικαλούμενο πηγές του Κρεμλίνου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εργάζεται στο Κρεμλίνο, διαβεβαίωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Ο πρόεδρος εργάζεται στο Κρεμλίνο», τόνισε ο Πεσκόφ, διαψεύδοντας φήμες που διακινούνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος εγκατέλειψε τη Μόσχα λόγω της ανταρσίας της Wagner.

Ο Πούτιν σε διάγγελμά του νωρίτερα σήμερα τόνισε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του μάχονται για τη ζωή και την ασφάλεια του ρωσικού λαού.

O Ρώσος πρόεδρος σε διάγγελμά του ορκίστηκε να συντρίψει την "'ένοπλη ανταρσία" του Γεγβκένι Πριγκόζιν.

Το Ιράν υποστηρίζει επίσης "την τήρηση των νόμου και της τάξης στη Ρωσική Ομοσπονδία" και θεωρεί ότι τα τελευταία γεγονότα "αποτελούν εσωτερικό ζήτημα της Ρωσίας".

Τα ιρανικά κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν την παραπάνω δήλωση, επικαλούμενα τον εκπρόσωπο του υπουργείου των Εξωτερικών Νασέρ Καναανί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ