Στην Ιερουσαλήμ ο Σούνακ - Συναντάται με τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας έφτασε νωρίς το πρωί στο Τελ Αβίβ - Χαρακτήρισε τις επιθέσεις της Χαμάς «ανείπωτη, φρικτή τρομοκρατική ενέργεια»

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ έχει το πρωί στην Ιερουσαλήμ ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ. Θα ακολουθήσει συνάντηση με τον ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο κ. Σούνακ έφτασε νωρίς το πρωί στο Τελ Αβίβ μετά από στάση στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σούνακ

Φτάνοντας στο Ισραήλ δήλωσε μέσω X, πρώην Twitter, πως η χώρα θρηνεί και ο ίδιος θρηνεί μαζί της και στέκεται στο πλευρό των Ισραηλινών «εναντίον του κακού που είναι η τρομοκρατία - σήμερα και πάντα».

Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, ο κ. Σούνακ χαρακτήρισε τις επιθέσεις της Χαμάς «ανείπωτη, φρικτή τρομοκρατική ενέργεια» και δήλωσε ότι προσβλέπει σε παραγωγικές συναντήσεις με την ισραηλινή ηγεσία.

Σκοπός της επίσκεψης του Βρετανού Πρωθυπουργού στο Ισραήλ και έπειτα σε άλλες χώρες της περιοχής που δεν έχουν αποκαλυφθεί για λόγους ασφαλείας είναι η αποτροπή εξάπλωσης της σύρραξης και η εξασφάλιση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και απεγκλωβισμού των αμάχων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλη επίσκεψη σε Αίγυπτο, Τουρκία και Κατάρ πραγματοποιεί ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Κλέβερλι.

Συνάντηση με οικογένειες ομήρων

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Ρίσι Σούνακ συναντήθηκε με οικογένειες ομήρων. Σε ανάρτησή του έγραψε: 

«Το να σου πάρουν ένα παιδί είναι ο χειρότερος εφιάλτης ενός γονιού.  Σήμερα το πρωί άκουσα από οικογένειες που περνούν αυτή την αφόρητη αγωνία. Σε συνεργασία με τους εταίρους μας, είμαστε αποφασισμένοι να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση των ομήρων που συνελήφθησαν από τους τρομοκράτες της Χαμάς»

Πηγή: skai.gr