«Οχυρό» το νεκροταφείο του Πριγκόζιν: Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, τοποθέτησαν ανιχνευτές μετάλλων - Βίντεο - Φωτό

Έχουν επίσης τοποθετηθεί πύλες ανιχνευτών μετάλλων, αλλά δεν επιτρέπεται η είσοδος - Αστυνομικοί φέρουν αντι-drone όπλα. 

Σε «οχυρό» έχει μετατραπεί το κοιμητήριο όπου τάφηκε την Τρίτη ο επικεφαλής της Ομάδας Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν.  Οι ρωσικές αρχές έχουν λάβει πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας στο νεκροταφείο Porokhovskoye.

Όπως δείχνούν βίντεο από το Associated Press και το κανάλι SHOT στο Τέλεγκραμ, το νεκροταφείο έχει αποκλειστεί περιμετρικά με μεταλλική περίφραξη, αστυνομικοί, φρουροί, εθνοφρουροί, μέλη της τροχαίας και των μέτρων τάξης βρίσκονται στο σημείο. Έχουν επίσης τοποθετηθεί πύλες ανιχνευτών μετάλλων, αλλά προσώρας δεν επιτρέπεται η είσοδος. Αστυνομικοί φέρουν αντι-drone όπλα. 

Η κηδεία του Ρώσου επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, τελέστηκε με απόλυτη μυστικότητα σε κλειστό κύκλο, ενώ το κοιμητήριο βρίσκεται στα περίχωρά της γενέτειράς του, της Αγίας Πετρούπολης, δίπλα στον πατέρα του, αναφέρουν ρωσικά και ουκρανικά ΜΜΕ. 

Πριγκόζιν

«Ο επικεφαλής του Wagner PMC θάφτηκε σαν αδέσποτος σκύλος και χωρίς στρατιωτικές τιμές σε ένα νεκροταφείο χωρίς όνομα δίπλα στον πατέρα του» σχολίασαν οι Ουκρανοί. Σε άλλη ουκρανική δημοσίευση αναφέρεται ότι ο Πούτιν και ο «αγαπητός αδελφός» Καντίροφ δεν ήρθαν για να αποχαιρετήσουν τον επικεφαλής της Wagner.

Tην Τρίτη, η Μόσχα γνωστοποίησε ότι ο Πούτιν δεν σκοπεύει να παραστεί στην κηδεία του επικεφαλής της Wagner.

To κανάλι του Πριγκόζιν ανακοίνωσε νωρίτερα λακωνικά ότι ο αποχαιρετισμός του «έγινε σε κλειστό κύκλο» και ότι «όσοι επιθυμούν να τον αποχαιρετήσουν μπορούν να επισκεφθούν το νεκροταφείο Porokhovsky. 

Ο Πριγκόζιν σκοτώθηκε στις 23 Αυγούστου, όταν συνετρίβη το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε, δύο μήνες μετά την εξέγερση της Βάγκνερ που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πρόκληση για τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Είχε τηρηθεί απόλυτη μυστικότητα γύρω από τις προετοιμασίες για την κηδεία του. Σήμερα το πρωί το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν δεν επρόκειτο να παραστεί στην τελετή.

Prigozhin

Prigozhin

Prigozhin

​ Πριγκόζιν

Πριγκόζιν

Prigozhin

Πηγή: skai.gr