«Έκρηξη» Πριγκόζιν: Το «αφεντικό» των μισθοφόρων της Wagner κατηγόρησε για... προδοσία το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

«Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου και ο Υπουργός Άμυνας δίνουν εντολές δεξιά και αριστερά, ότι η Wagner PMC δεν πρέπει να λάβει πυρομαχικά, δεν βοηθούν επίσης στις αεροπορικές μεταφορές», υποστήριξε ο Πριγκόζιν

«Έκρηξη» του Γεβγκένι Πριγκόζιν, και εμφύλιος στον ρωσικό στρατό. Το «αφεντικό» της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, κατηγόρησε ευθέως την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας (βλέπε Σεργκέι Σοϊγκού) για «εσχάτη προδοσία», δηλαδή για την υποτιθέμενη απόπειρα καταστροφής της ιδιωτικής μισθοφορικής οργάνωσής του, σε ηχογράφηση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη από την υπηρεσία Τύπου του στο κανάλι του στο Telegram.

«Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου και ο Υπουργός Άμυνας δίνουν εντολές δεξιά και αριστερά, ότι η Wagner PMC δεν πρέπει να λάβει πυρομαχικά, δεν βοηθούν επίσης στις αεροπορικές μεταφορές», υποστήριξε ο Πριγκόζιν, όπως αναφέρει το CNN. 

«Υπάρχει ευθεία αντιπολίτευση, η οποία δεν λέγεται τίποτα άλλο από προσπάθεια καταστροφής της PMC», είπε. «Αυτό μπορεί να εξισωθεί με εσχάτη προδοσία τώρα, όταν η Wagner PMC μάχεται για τον Μπαχμούτ, χάνοντας εκατοντάδες μαχητές της κάθε μέρα».

Στην ηχογράφηση, ένας φαινομενικά απογοητευμένος Πριγκόζιν παραπονέθηκε επίσης για τον υψηλό αριθμό θανάτων της ομάδας Wagner, επικαλούμενος συνεχή έλλειψη προμηθειών.

«Η Wagner PMC δεν έχει πυρομαχικά. Γιατί και οι υπόλοιπες μονάδες έχουν συνεχή έλλειψη πυρομαχικών; Μια χούφτα στρατιωτικοί αξιωματούχοι αποφάσισαν ότι αυτή είναι η χώρα τους, ο λαός τους, αποφάσισαν ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πεθάνουν όποτε τους βολεύει», είπε δε.

Σημειώνεται ότι ερωτηθείς σχετικά, ο Πριγκόζιν είχε δηλώσει ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν τον κάλεσε στη σημερινή ομιλία του, προσθέτοντας ότι «έχει δουλειά στο Μπαχμούτ» και ότι «τα μέλη της Wagner δεν πηγαίνουν σε τέτοιες εκδηλώσεις».

Στη σημερινή ομιλία του Ρώσου προέδρου στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, μια σειρά σημαντικά πρόσωπα που η δράση τους σχετίζεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν παρίσταντο, όπως παρατήρησαν μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα δεν παρίσταντο ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, ο ιδρυτής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, ο διοικητής των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία Βαλέρι Γκεράσιμοφ και ο αναπληρωτής του Σεργκέι Σουροβίκιν, αλλά και ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Πηγή: skai.gr