ΚΑΙΡΟΣ

Πούτιν: Μεγάλης κλίμακας η ουκρανική αντεπίθεση, οι απώλειες του Κιέβου είναι δεκαπλάσιες

«Για δεκαετίες, η Ρωσία τροφοδοτούσε την Ουκρανία και στήριζε την οικονομία της» ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Η ουκρανική αντεπίθεση ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου με τη χρήση εφεδρειών, και είναι μεγάλης κλίμακας, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι οι απώλειες των ουκρανικών δυνάμεων είναι δεκαπλάσιες από αυτές των ρωσικών.

Σύμφωνα με το TASS, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ουκρανία έχασε το 25 με 30% του εξοπλισμού που παρέλαβε από τη Δύση. Συγκεκριμένα, είπε ότι η Ρωσία έχει χάσει μόλις 54 τεθωρακισμένα, ενώ η Ουκρανία πάνω από 160.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, η ουκρανική αντεπίθεση έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς, και οι Ουκρανοί έχουν μεγάλες απώλειες. 

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Ουκρανία είναι ένοχη για την καταστροφή του φράγματος Καχόβκα με πυραύλους HIMARS αλλά αυτό αποτέλεσε τροχοπέδη στην αντεπίθεση τους. « Σε όλα τα θύματα των πλημμυρών στην περιοχή του φράγματος Καχόβκα θα παρασχεθεί βοήθεια σύμφωνα με τα ρωσικά πρότυπα» δήλωσε. 

«Για δεκαετίες, η Ρωσία τροφοδοτούσε την Ουκρανία και στήριζε την οικονομία της» ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Δεν δόθηκε καμία ευκαιρία στη Ρωσία να οικοδομήσει κανονικές σχέσεις με τον αδελφικό ουκρανικό λαό».

«Η Ρωσία στον Καύκασο πολέμησε, μεταξύ άλλων, με την Αλ Κάιντα και η Δύση υποστήριξε αυτούς τους τρομοκράτες» υποστήριξε.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας σημείωσε ακόμα ότι το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης της Ουκρανίας εξακολουθεί να υφίσταται.
 

Πηγή: skai.gr