Ισραηλινός στρατός: Έχουμε δεκάδες ομήρους της Χαμάς – Υπάρχουν ακόμα εισβολείς μέσα στο Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε έρευνα για την ολιγωρία αντιμετώπισης της Χαμάς: «Η ισραηλινή κοινή γνώμη αξίζει απαντήσεις, και είναι δική μας ευθύνη να τις παρέχουμε»

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού (IDF), Ντάνιελ Χαγκάρι, εξέδωσε δήλωση την Κυριακή στα μέσα ενημέρωσης, ξεκαθαρίζοντας ότι «υπάρχουν ακόμη εχθρικές δυνάμεις μέσα στο Ισραήλ, μέρος των εισβολέων προσπάθησε να διαφύγει πίσω στη Γάζα και σκοτώθηκε στον φράχτη».

Ο ισραηλινός στρατός δια του εκπροσώπου της ανακοίνωσε ενδελεχή έρευνα για την ολιγωρία αντιμετώπισης της Χαμάς: «Η ισραηλινή κοινή γνώμη αξίζει απαντήσεις, και είναι δική μας ευθύνη να τις παρέχουμε».

Ο Χαγκάρι τόνισε: «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο μέσο ενός πολέμου. Ο IDF είναι πλήρως αφοσιωμένος στην επίθεση στον εχθρό και στην ήττα του εχθρού. Θα πολεμήσουμε
πρώτα και μετά θα ερευνήσουμε».

Διευκρίνισε επίσης ότι «είμαι πεπεισμένος ότι ο αρχηγός του επιτελείου του IDF θα μιλήσει και στα ΜΜΕ• αυτή τη στιγμή ηγείται της μάχης».

Ο ισραηλινός αξιωματούχος εξήγησε ότι οι δυνάμεις του IDF έχουν εμπλακεί σε πολλές περιοχές, δηλώνοντας, ότι «τις τελευταίες ώρες, οι δυνάμεις μας μάχονται στην περιφέρεια των συνόρων του Ισραήλ με τη Γάζα για να καθαρίσουν την περιοχή από εισβολείς. Τα στρατεύματά μας αντιμετώπισαν εχθρικά πυρά στο Μπε' ερί, αντιμετώπισε εισβολείς στο Κιμπούτς του Κφαρ Άζα, διεξήγαγαν ναυτικές επιχειρήσεις στο Ζικίμ, πολέμησαν στο Ναχάλ Οζ, στο Κισουφίμ και σε άλλες τοποθεσίες».

Πρόσθεσε, «Ο IDF εξαπέλυσε μια μαζική επίθεση στο Μπέιτ Χανούν, η οποία πραγματοποιήθηκε σε τρεις γύρους, με τη συμμετοχή περισσότερων από 50 μαχητικών αεροσκαφών. Έριξαν δεκάδες τόνους πυρομαχικών στην περιοχή». Ο Χαγκάρι συνέχισε, «Η Πολεμική Αεροπορία επιχειρεί σε πλήρη δυναμικότητα, με χιλιάδες εφέδρους να είναι έτοιμοι». Ο αξιωματούχος δήλωσε περαιτέρω ότι «η Χαμάς έφερε μεγάλη καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας. Επιτεθήκαμε σε 800 στόχους. Σε απάντηση στην επίθεσή μας, υπέστησαν εκατοντάδες απώλειες. Από την αρχή της σύγκρουσης, δεκάδες εχθρικοί μαχητές έχουν αιχμαλωτιστεί». 

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, πάνω από 600 Ισραηλινοί - στρατιωτικοί και πολίτες - έχουν χάσει τη ζωή τους μετά την εισβολή της Χαμάς, ενώ από την άλλη πλευρά, τουλάχιστον 370 άτομα έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή από την αντεπίθεση των Ισραηλινών.

Το Ισραήλ κήρυξε και επίσημα τον πόλεμο στη Χαμάς

Νωρίτερα, η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε και επίσημα την κήρυξη πολέμου στη Χαμάς, ανοίγοντας τον δρόμο για την ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση που έχει σχεδιαστεί. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε ανακοινώσει από το Σάββατο ότι η χώρα του βρίσκεται σε πόλεμο, ενώ η στρατιωτική διοίκηση έχει ήδη προχωρήσει στην επιστράτευση δεκάδων χιλιάδων εφέδρων.

Πηγή: skai.gr