Ο Ερντογάν απέφυγε και πάλι να καταδικάσει τη Χαμάς - «Μονόδρομος το ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης»

Η Χαμάς διατηρεί γραφεία στις μεγάλες τουρκικές πόλεις, ενώ ο ηγέτης της Ισμαήλ Χανίγια φιλοξενείται συχνά στο Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας

Ο -ισλαμιστής- πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέφυγε και πάλι να καταδικάσει την Κυριακή την πρωτοφανή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και τις βιαιότητες της παλαιστινιακής οργάνωσης, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις. Προέτρεψε το Ισραήλ και την Χαμάς να «στηρίξουν την ειρήνη» και να προστατεύσουν αμάχους.

Μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε ότι «η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει ό,τι της αναλογεί για να σταματήσει η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, και να μειώσει την κλιμάκωση της έντασης». «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για να μειώσουμε τις εντάσεις (...). Καλούμε όλους τους παράγοντες να στηρίξουν την ειρήνη», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η περιφερειακή ειρήνη είναι εφικτή μόνο με λύση δύο κρατών σημείωσε.

«Η υλοποίηση ενός ανεξάρτητου, γεωγραφικά ενοποιημένου παλαιστινιακού κράτους με βάση τα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, δεν μπορεί να καθυστερήσει» τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν. 

Σημειώνεται ότι η Χαμάς διατηρεί γραφεία στις μεγάλες τουρκικές πόλεις, ενώ ο ηγέτης της Ισμαήλ Χανίγια φιλοξενείται συχνά στο Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας.
 

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ