Live οι εξελίξεις «Καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις παίζει η Ρωσία» - Σοκ από τον βομβαρδισμό θεάτρου που ήταν καταφύγιο αμάχων στη Μαριούπολη

Χωρίς τέλος ο εφιάλτης του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς συνεχίζονται τα πλήγματα στο Κίεβο και η πολιορκία σε πόλεις όπως το Χάρκοβο αλλά και την Μαριούπολη, που παραμένει χωρίς πόσιμο νερό και ηλεκτροδότηση.

Σοκ προκάλεσε ο βομβαρδισμός θεάτρου στη Μαριούπολη, το οποίο ήταν καταφύγιο αμάχων, την ώρα που ο ρωσικός στόλος προσεγγίζει την Οδησσό. Η Ρωσία όλα δείχνουν ότι παίζει παιχνίδι καθυστερήσεων στις διαπραγματεύσεις με πιθανό απώτερο στόχο να καταφέρει να ενισχύσει τις δυνάμεις της στην Ουκρανία. Δυτικοί αξιωματούχοι διαπιστώνουν πολύ μεγάλο χάσμα ανάμεσα στους Ρώσους και τους Ουκρανούς. 

Επιπρόσθετα, τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν ασήμερα την ζωή τους απο πυρά του ρωσικού πυροβολικού στην πολιορκημένη περιοχή Χάρκοβο, μια μεγάλη πόλη στη βορειοανατολική Ουκρανία, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

Την ίδια ώρα, συνελήφθη από τις μυστικές υπηρεσίες ο υποδιοικητής της ρωσικής εθνικής φρουράς για κατασκοπεία.

Ο Ρομάν Γκαβρίλοφ θεωρείται υπεύθυνος για το φιάσκο κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής, συγκεκριμένα για τις πληροφορίες που μετέφερε στο Κρεμλίνο, έχοντας υπερεκτιμήσει την ουκρανική στήριξη προς τους Ρώσους.

«Δολοφόνο δικτάτορα» και «καθαρό κακοποιό» χαρακτηρίζει σε νέες του τοποθετήσεις πάντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την ημέρα του Αγίου Πατρικίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, συνέχισε στην γραμμή της "σκληρής ρητορικής" κατά του Ρώσου ομολόγου του και είπε χαρακτηριστικά πως «Ο Πούτιν είναι δολοφόνος δικτάτορας, καθαρός κακοποιός που διεξάγει έναν ανήθικο πόλεμο εναντίον τον ανθρώπων της Ουκρανίας».

Παράλληλα πρόσθεσε πως ο Ρώσος πρόεδρος «πληρώνει βαρύ τίμημα για την επιθετικότητά του». 

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα, οι Έλληνες, σε ποσοστό 60% κατά της εισβολής στην Ουκρανία. 

Σε κάθε περίπτωση, η αδυναμία ενίσχυσης των Ουκρανών αμυνομένων με περαιτέρω οπλικά συστήματα από το οπλοστάσιο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) μεταφέρθηκε μέσα από ασφαλείς διαύλους προς το Κίεβο. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η Αθήνα βολιδοσκοπήθηκε από την ουκρανική πλευρά σχετικά με την πιθανότητα αποστολής αντιαεροπορικών συστημάτων παλιάς σοβιετικής τεχνολογίας, δίχως ωστόσο να κατατεθεί επίσημο αίτημα. 

Παρακαλώ περιμένετε...