Στο ερώτημα αν μια συνάντηση Πούτιν - Ζελένσκι θα μπορούσε να οδηγήσει σε διπλωματική λυση στην Ουκρανία επιχειρεί να απαντήσει ο ανταποκριτής του BBC στο Κίεβο.
«Καθώς ο πρόεδρος της Ουκρανίας τόνισε για μια ακόμη φορά την ανάγκη για συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του για να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πού θα μπορούσαν αυτές να οδηγήσουν», επισημαίνει.
Προσθέτει δε ότι ενώ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δηλώνει πρόθυμός να συζητήσει με τον Πούτιν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας - συμπεριλαμβανομένης της ανεξαρτησίας των δύο αποσχισθεισών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία - ένας εκ των αξιωματούχων του τονίζει ότι σε αυτά τα πεδία δε θα υπάρξουν υποχωρήσεις.
Επιπλέον, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι θα ήθελε οποιοσδήποτε συμβιβασμός- όσον αφορά στην κυριαρχία και την ασφάλεια (όπως πιθανές συμμαχίες με άλλα κράτη) - να τεθούν σε δημοψήφισμα, προκειμένου να αποφασίσει ο λαός της Ουκρανίας.
Με το πέρασμα των χρόνων, όσο πιο επιθετική γίνεται η Ρωσία απέναντι στην Ουκρανία, τόσο ενδυναμώνεται πολιτικά η αίσθηση εθνικής ταυτότητας των Ουκρανών, εντείνοντας τη στροφή προς τη Δύση, υπογραμμίζει το BBC.
Διερωτάται δε αν μπορεί η βαρβαρότητα αυτού του πολέμου και η δίψα για ειρήνη να αλλάξει την κοινή γνώμη;
«Για να υπάρξει κάποιου είδους διπλωματικό αποτέλεσμα, ο Ζελένσκι εναποθέτει τις ελπίδες του στο να επιχειρήσει ο Πούτιν να ελαχιστοποιήσει περαιτέρω απώλειες, ειδικά αν φτάσει στο σημείο να στείλει στο μέτωπο ενισχύσεις αποτελούμενες από λιγότερο εκπαιδευμένους στρατιώτες».
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.