Οι Ρώσοι «φεύγουν σταδιακά» από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, λένε οι ουκρανικές Αρχές

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι έπληξε το ρωσικό στρατιωτικό «αρχηγείο» στο Μπερντιάνσκ ό «αρχηγείο» στο Μπερντιάνσκ

Οι Ρώσοι που σταθμεύουν στον κατεχόμενο πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια (ZNPP) στη νότια Ουκρανία «σταδιακά φεύγουν», δήλωσε την Παρασκευή η ουκρανική Διεύθυνση Αμυντικών Πληροφοριών.

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε εάν αναφερόταν στα στρατεύματα του Κρεμλίνου εκεί ή απλώς σε υπαλλήλους της κρατικής πυρηνικής εταιρείας Rosatom. 

«Οι κατακτητές μειώνουν την παρουσία τους στο ZNPP», ανέφερε σε ανάρτηση στο Telegram, η ουκρανική Διεύθυνση.

«Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, το σώμα κατοχής εγκαταλείπει σταδιακά το έδαφος του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια». 

Τρεις υπάλληλοι της ρωσικής κρατικής πυρηνικής εταιρείας Rosatom «ήταν από τους πρώτους που εγκατέλειψαν το εργοστάσιο», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι οι Ουκρανοί υπάλληλοι που είχαν υπογράψει σύμβαση με τη Rosatom συμβουλεύτηκαν επίσης να φύγουν για τη ρωσικά κατεχόμενη Κριμαία.

Πλήγμα στο ρωσικό στρατιωτικό «αρχηγείο» στο Μπερντιάνσκ 

Την ιδια ώρα, η Ουκρανία ισχυρίστηκε ότι έπληξε το ρωσικό στρατιωτικό «αρχηγείο» και εγκαταστάσεις αποθήκευσης στην κατεχόμενη πόλη-λιμάνι του Μπερντιάνσκ στην περιοχή της Ζαπορίζια, σήμερα Παρασκευή. 

«Ένα αρχηγείο του εχθρού και μια αποθήκη καυσίμων στα περίχωρα του προσωρινά κατεχόμενου Μπερντιάνσκ καταστράφηκαν σήμερα το πρωί ως αποτέλεσμα ενός επιτυχημένου χτυπήματος των αμυντικών δυνάμεων», ανέφεραν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε ανάρτησή τους στο Telegram.

Ο Βλαντιμίρ Ρόγκοφ, ένας αξιωματούχος εγκατεστημένος στη Ρωσία στην κατεχόμενη περιοχή της Ζαπορίζια,  δήλωσε νωρίτερα ότι η αεράμυνα κατέρριψε τους πυραύλους  που εκτόξευσε η Ουκρανία στο Μπερντιάνσκ.

Πηγή: skai.gr