Ουκρανία: Ξεκίνησαν ασκήσεις αντιμετώπισης πυρηνικής καταστροφής κοντά στον σταθμό της Ζαπορίζια - Δείτε βίντεο

Ο κυβερνήτης της Χερσώνας, Oleksander Prokudin, δήλωσε στο Telegram: «Σκοπός της εκδήλωσης είναι ο συντονισμός των ενεργειών όλων των υπηρεσιών σε περίπτωση πραγματικής απειλής έκτακτης ανάγκης στον πυρηνικό σταθμό Zαπορίζια»

Ασκήσεις αντιμετώπισης πυρηνικής καταστροφής κοντά στον υπό ρωσική κατοχή πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, ξεκίνησαν σήμερα οι Ουκρανοί, όπως δήλωσαν περιφερειακοί αξιωματούχοι.

Ο Πάτρικ Ρίβελ , ένας ρεπόρτερ από το ABC News, έγραψε στο Twitter το πρωί της Πέμπτης ότι βρισκόταν στη Ζαπορίζια με Ουκρανούς εργάτες έκτακτης ανάγκης οι οποίοι έκαναν εξάσκηση για το πώς να αντιδράσουν εάν η Ρωσία ανατινάξει τον πυρηνικό σταθμό της πόλης.

Ο κυβερνήτης της Χερσώνας, Ολεξάντρ Προκούντιν, δήλωσε στο Telegram: «Σκοπός της εκδήλωσης είναι ο συντονισμός των ενεργειών όλων των υπηρεσιών σε περίπτωση πραγματικής απειλής έκτακτης ανάγκης στον πυρηνικό σταθμό Zαπορίζια» και κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι.

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα, Πέμπτη ότι υπάρχει συνεχής απειλή για «προκλήσεις» από την ουκρανική πλευρά σχετικά με τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στη Ζαπορίζια.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι επιθεωρητές βρέθηκαν πρόσφατα στο σημείο για να ελέγξουν την ασφάλεια του εργοστασίου, το οποίο ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις, αλλά βρίσκεται κοντά στην πρώτη γραμμή των μαχών στη νότια Ουκρανία.

Η υπηρεσία ατομικής ενέργειας του ΟΗΕ έχει συχνά απευθύνει έκκληση και στις δύο πλευρές να αποφύγουν τους βομβαρδισμούς στην περιοχή της Ζαπορίζια.

Πηγή: skai.gr