ΝY Times: Η σύζυγος του ιδιοκτήτη της OceanGate είναι απόγονος επιβατών του Τιτανικού

Η Γουέντι Ρας είναι δισέγγονη του μεγιστάνα του λιανικού εμπορίου Ίσιντορ Στράους και της συζύγου του, Ίντα, δύο εκ των πλουσιότερων ανθρώπων που επέβαιναν στον Τιτανικό στο πρώτο ταξίδι του

Η Γουέντι Ρας, σύζυγος του Στόκτον Ρας, του διευθύνοντος συμβούλου της OceanGate, ιδιοκτήτη του υποβρυχίου Titan, που εξαφανίστηκε την Κυριακή κατά τη διάρκεια μιας κατάδυσης στο ναυάγιο του Τιτανικού, είναι απόγονος δύο επιβατών πρώτης θέσης που πέθαναν όταν το υπερωκεάνιο βυθίστηκε το 1912, γράφουν οι New York Times.

Η Γουέντι Ρας είναι δισέγγονη του μεγιστάνα του λιανικού εμπορίου Ίσιντορ Στράους και της συζύγου του, Ίντα, δύο εκ των πλουσιότερων ανθρώπων που επέβαιναν στον Τιτανικό στο πρώτο ταξίδι του. Ο Ίσιδορ Στράους, γεννημένος το 1845, ήταν συνιδιοκτήτης του πολυκαταστήματος Macy. 

Η Ρας, γεννημένη ως Γουέντι Χόλινγκς Γουέιλ, παντρεύτηκε τον Στόκτον Ρας το 1986. Η σελίδα της στο LinkedIn αναφέρει ότι έχει συμμετάσχει σε τρεις αποστολές του OceanGate σε κατάδυση στο ναυάγιο του Τιτανικού τα τελευταία δύο χρόνια, όπως, επίσης,  ότι είναι η διευθύντρια επικοινωνίας της εταιρείας και επί μακρόν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του φιλανθρωπικού ιδρύματος της OceanGate. 

Οι πρόγονοι της Γουέντι Ρας στον Τιτανικό είναι ίσως περισσότερο γνωστοί για την τραγική ιστορία αγάπης τους. Οι επιζώντες της καταστροφής θυμούνται ότι είδαν τον Ισιντoρ Στράους να αρνείται να καθίσει σε μια σωσίβια λέμβο, όταν γυναίκες και παιδιά περίμεναν ακόμη να φύγουν από το βυθιζόμενο πλοίο. Η Ίντα Στράους, η επί τέσσερις δεκαετίες σύζυγός του, αρνήθηκε να αφήσει πίσω τον σύζυγό της και οι δυο τους εθεάθησαν να στέκονται χέρι-χέρι στο κατάστρωμα του Τιτανικού καθώς το πλοίο βυθιζόταν
 

Πηγή: skai.gr