Νεκρός σε μάχη με τη Χαμάς ο αρχηγός της μυστικής μονάδας καταδρομέων «Ghost»

Πρόκειται για τον 44χρονο συνταγματάρχη Roy Levy - Οδήγησε τη μονάδα του στη μάχη που δόθηκε με τη Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ το Σάββατο

Νεκρός σε μάχη με τη Χαμάς στο νότιο Ισραήλ έπεσε ο διοικητής ομάδας Ισραηλινών στρατιωτών που είναι γνωστή ως μονάδα «Ghost», δηλαδή «Φάντασμα».

Ο 44χρονος συνταγματάρχης Roy Levy, ήταν ο αρχηγός της Πολυδιάστατης Μονάδας, μιας μυστικής ομάδας καταδρομέων που ιδρύθηκε για να αντιμετωπίσει τη Χαμάς χρησιμοποιώντας drones και άλλες σύγχρονες τεχνικές πολέμου. Σκοτώθηκε ενώ οι δυνάμεις του μάχονταν με τους άνδρες της Χαμάς στην κοινότητα Ρεΐμ, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, όπου σκοτώθηκαν περίπου 260 θεατές σε φεστιβάλ όταν ξέσπασε βίαια το Σάββατο.

Η Ισραηλινή Αμυντική Δύναμη (IDF) είπε ότι ο Levy «οδήγησε την ομάδα του με γενναιότητα, ενεπλάκη [με τους τρομοκράτες] και μπήκε στη μάχη πρώτα στο Kibbutz Re'im, προκειμένου να σώσει τους πολίτες που ήταν πολιορκημένοι στα σπίτια τους».

Περίπου 10 Παλαιστίνιοι τρομοκράτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της μάχης του Σαββάτου, ανέφερε η IDF. Στη δήλωσή της για τον θάνατο του Levy πρόσθεσε ότι «συμμετέχει στη θλίψη της οικογένειας».

Πηγή: skai.gr