Μαρτίνα Ναβρατίλοβα: Πώς νίκησα τον καρκίνο - Έζησα επτά μήνες στην κόλαση (Δείτε βίντεο)

Η Ναβρατίλοβα, η οποία ζει στη Φλόριντα με τη σύζυγό της, αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και του λαιμού στις αρχές Δεκεμβρίου 

Η τενίστρια θρύλος του παγκόσμιου αθλητισμού, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, αποκάλυψε ότι πέρασε «επτά μήνες κόλασης» πριν διαγνωστεί «ελεύθερη» από τον καρκίνο τον Ιούνιο.

Η 66χρονη Ναβρατίλοβα μίλησε για τη δοκιμασία που την «χτύπησε» κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην εκπομπή Good Morning Britain με τους Susanna Reid και Richard Madeley σήμερα, μαζί με τη σύζυγό της Julia Lemigova, 51 ετών.

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, η οποία ζει στη Φλόριντα με τη σύζυγό της, αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και του λαιμού στις αρχές Δεκεμβρίου και οι τελευταίες εξετάσεις πριν από τρεις εβδομάδες έδειξαν πως είναι «ελεύθερη» από τη νόσο.

Σε μια συναισθηματική απάντηση στη Susanna, είπε ότι η θεραπεία με πρωτόνια, μια θεραπεία που χρησιμοποιεί ενέργεια υψηλής ισχύος για τη θεραπεία όγκων, ήταν σαν να πέρασε «επτά μήνες κόλασης, συναισθηματικά και σωματικά».

Πρόσθεσε ότι η σύζυγός της, πρώην μοντέλο και σταρ του ριάλιτι, ήταν «καταπληκτική» καθ' όλη τη διάρκεια της θεραπείας της στο Κέντρο Καρκίνου Memorial Sloan Kettering στη Νέα Υόρκη.

Η Μαρτίνα συνέχισε: «Η Τζούλια ήταν καταπληκτική. Βοηθώντας με σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Ιδιαίτερα στη Νέα Υόρκη με τις επτά εβδομάδες της θεραπείες με πρωτόνια. 

Η Ναβρατίλοβα επαίνεσε τη σύζυγό της, η οποία την εποχή της θεραπείας της γύριζε επεισόδια για την τηλεοπτική σειρά ριάλιτι Bravo The Real Housewives of Miami.  «Έχασα περίπου 25 κιλά, επομένως είμαι πολύ λεπτή τώρα», ανέφερε η κορυφαία τενίστρια και συμπλήρωσε «ήταν πολύ δύσκολο, αλλά τώρα είμαι απαλλαγμένη από τον καρκίνο. Και η Τζούλια τρόμαξε επίσης. Ήταν τρομακτικό».

Η Τζούλια, μητέρα δύο παιδιών, πρόσθεσε: «Ήταν πολύ τρομακτικό. Αλλά ξέρετε, σε μια τραγωδία όπως αυτή, η ζωή σε διδάσκει διαφορετικές οπτικές. Όταν λες, μην θεωρείς τη ζωή δεδομένη και εκτιμάς κάθε στιγμή της, τώρα αυτό κάνουμε με τη Μαρτίνα».

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα αποκάλυψε επίσης ότι ο καρκίνος της ήταν θεραπεύσιμος και «δεν ήταν απειλητικός για τη ζωή», η θεραπεία ωστόσο ήταν εξαντλητική, «η πραγματική διαχείριση ήταν φρικτή,  χημειοθεραπεία, ακτινοβολία, πραγματικά με νίκησαν», είπε.
 

Πηγή: skai.gr