ΚΑΙΡΟΣ

Ισραηλινές δυνάμεις: «Η Χαμάς θα πληρώσει για το έγκλημα» στο κιμπούτς Κφαρ Αζά

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Οι τρομοκράτες πήγαιναν σπίτι σε σπίτι, σφάζοντας μωρά, μητέρες και πατέρες στα υπνοδωμάτιά τους, αναφέρουν οι ισραηλινές δυνάμεις

Μια φωτογραφία από το κιμπούτς Κφαρ Αζά, όπου εντοπίστηκαν νεκροί δεκάδες άνθρωποι από την επίθεση της Χαμάς, ανήρτησαν στην πλατφόρμα Χ οι IDF, προειδοποιώντας την ισλαμική οργάνωση ότι «θα πληρώσει γι' αυτό το έγκλημα».

«Αυτό είναι το κιμπούτς Κφαρ Αζά. Στο βάθος φαίνεται η πόλη της Γάζας. Το πρωί του Σαββάτου, τρομοκράτες της Χαμάς επιτέθηκαν στα χωράφια. Κάποιοι προσγειώθηκαν με αλεξίπτωτα πλαγιάς. Οι τρομοκράτες πήγαιναν σπίτι σε σπίτι, σφάζοντας μωρά, μητέρες και πατέρες στα υπνοδωμάτιά τους. Η Χαμάς θα πληρώσει για αυτό το έγκλημα» αναφέρει στο Χ.

Όπως εξηγούν δημοσιογράφοι των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης που βρέθηκαν στο κιμπούτς, σοροί αμάχων κείτονταν στο έδαφος. Δίπλα τους καμένα σπίτια και πυρπολημένα αυτοκίνητα.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις προσέγγισαν το σημείο αργά την Τρίτη, αφού μέχρι νωρίς, χθες, το πρωί οι μάχες συνεχίζονταν κοντά στο Κφαρ Αζά που βρίσκεται κατά μήκος των συνόρων με τη Γάζα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η σφαγή έγινε νωρίς το πρωί του Σαββάτου, κατά τις πρώτες ώρες της αιματηρής επίθεσης της Χαμάς.

Όπως αναφέρουν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις οι άνθρωποι εκείνη την ώρα είτε κοιμόντουσαν, είτε ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν την ημέρα τους. Κανείς δεν φανταζόταν όσα συνέβησαν.

Ανάμεσα στους νεκρούς, βρέφη, ηλικιωμένοι... ολόκληρες οικογένειες. Κάποια από τα θύματα, σύμφωνα με τις αναφορές, ήταν αποκεφαλισμένα. Ένα από αυτά μία γυναίκα, τυλιγμένη με μία μωβ κουβέρτα από την οποία εξείχαν τα γυμνά της πόδια.

Πηγή: skai.gr