ΚΑΙΡΟΣ

Ισραήλ: 23 ιρανικοί πύραυλοι έπεσαν στις στρατιωτικές βάσεις Nevatim και Tel Nof κατά τη διάρκεια της επίθεσης

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Είκοσι πύραυλοι χτύπησαν την αεροπορική βάση Nevatim και 3 τη βάση Tel Nof - Τουλάχιστον 2 έπεσαν κοντά στα κεντρικά γραφεία της Μοσάντ

Εικοσι τρείς από τους περίπου 200 βαλλιστικούς πυραύλους που εκτόξευσε το Ιράν στο Ισραήλ την περασμένη Τρίτη κατάφεραν να διαρρήξουν την αεράμυνα και να χτυπήσουν ή να προσγειωθούν κοντά σε τουλάχιστον τρεις στρατιωτικές τοποθεσίες και τοποθεσίες πληροφοριών, σύμφωνα με την Washington Post.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ένα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους δείχνει 20 πυραύλους να χτυπούν την αεροπορική βάση Nevatim στο νότιο Ισραήλ και τρεις να χτυπούν τη βάση Tel Nof στο κεντρικό Ισραήλ. Άλλα βίντεο έδειξαν ότι τουλάχιστον δύο πύραυλοι έπεσαν κοντά στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας κατασκοπείας του Ισραήλ Μοσάντ στο Glilot.

Ο ισραηλινός στρατός αναγνώρισε την Τετάρτη ότι ορισμένες από τις αεροπορικές του βάσεις χτυπήθηκαν στη μαζική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν στη χώρα , αλλά τόνισε ότι δεν προκλήθηκε ζημιά στη λειτουργία της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

Πηγή: skai.gr