Ισραήλ

Πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποίησε χθες Τρίτη το Ιράν εναντίον των «συνεπειών» της επίθεσης που εξαπέλυσε εναντίον του Ισραήλ, προσθέτοντας πως διεξάγει συνομιλίες με την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου για την ανταπόδοση σε αυτήν.

Κλείσιμο

Ο πόλεμος της προπαγάνδας: Νέα βίντεο της Τεχεράνης από τη μαζική πυραυλική επίθεση της Τρίτης

Στα βίντεο που δημοσιοποίησε η Τεχεράνη, διακρίνονται μαζικές εκτοξεύσεις πυραύλων κατά του Ισραήλ από κοντινή απόσταση

Μαίνεται (και) ο πόλεμος της προπαγάνδας στη Μέση Ανατολή στα κοινωνικά δίκτυα. Νέα βίντεο από τη μαζική πυραυλική επίθεση της Τρίτης κατά του Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα η Τεχεράνη. Πρόκειται για εκτόξευση των πυραύλων των Φρουρών της Επανάστασης από κοντινή απόσταση. 

Τη συγκλονιστική στιγμή που οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν εκτοξεύουν ομοβροντία πυραύλων κατά του Ισραήλ κατέγραψε επιβάτης που βρισκόταν σε πτήση για το Ντουμπάι. 

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν εκτόξευσαν 200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ κατά την επίθεση που εξαπολύθηκε την Τρίτη το βράδυ, ανάμεσά τους, για πρώτη φορά, και υπερηχητικούς πυραύλους, μετέδωσε σήμερα η ιρανική κρατική τηλεόραση. Οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, υποστήριξε πως «το 90%» των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν «πέτυχε τους στόχους τους».

Από τη δική του πλευρά, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε νωρίτερα πως το Ιράν εκτόξευσε περίπου 180 πυραύλους εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, προσθέτοντας πως οι περισσότεροι αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν.

Τον Ιούνιο του 2023, το Ιράν αποκάλυψε υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο μέσου βεληνεκούς, που βάφτισε Φάταχ, τονίζοντας πως είναι ικανός να κινείται με ταχύτητα δεκαπενταπλάσια αυτής του ήχου.

Στο μεταξύ η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι στόχευσε περιοχές βόρεια της Χάιφα με πυραυλικό μπαράζ. Δεκάδες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ το πρωί της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να πληγούν τέσσερα σπίτια στη Μέτουλα, μετέδωσε το Army Radio.

Πηγή: skai.gr